Četvrtak, 04.06.2020.

14:33

Obama pozvao na promenu

Bivši američki predsednik Barak Obama pozvao je u sredu Amerikance da iskoriste hitnost protesta zbog smrti Aforamerikanca Džordža Flojda.

Izvor: Tanjug

Obama pozvao na promenu
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Time bi doveli do "stvarnih promena" u SAD.

Obama, koji je prvi put komentarisao nerede u desetinama američkih gradova, pozvao je sve gradonačelnika da preispitaju politiku upotrebe sile njihovih policijskih uprava, u konsultaciji sa gradjanima.

Bivši američki predsednik rekao je da su proteklih nekoliko nedelja, koliko god bile, kako je naveo, tragične, teške, strašne i neizvesne, "takodje bile neverovatna prilika za ljude da se probude" iz nekih osnovnih trendova u SAD, prenosi Si-Bi-Es njuz.

"I one nam nude priliku da saradjujemo kako bismo se suočili s njima, preuzeli ih kako bismo promenili Ameriku i omogućili da ona živi u skladu sa svojim najvišim idealima", rekao je Obama obraćajući se preko lajvstrima iz svog doma u Vašingtonu u okviru šireg razgovora o predloženim reformama policijskih agencija i poboljšanju poverenja izmedju policije i gradjana.

Obama se direktno obratio mladim Afroamerikancima, poručivši im da su oni važni, da su njihovi životi važni, i da su njihovi snovi važni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: