Utorak, 03.08.2021.

07:22

Beloruski aktivista pronađen mrtav: Rano jutros otišao na trčanje

Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je rano jutros mrtav u parku u blizini kuće u Kijevu, dan pošto je prijavljen njegov nestanak.

Izvor: Tanjug

Beloruski aktivista pronađen mrtav: Rano jutros otišao na trčanje

"Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da je pokrenula krivičnu istragu zbog sumnje na ubistvo, ali da će istražiti sve mogućnosti, uključujući i samoubistvo.

Nestanak Vitalija Šišova, direktora neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu "Beloruska kuća u Ukrajini" (BDU), koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavila je juče njegova partnerka nakon što se nije vratio sa jutarnjeg trčanja.

Ukrajina, Poljska i Litvanija postale su utočište za Beloruse nakon spornih predsedničkih izbora u Belorusiji prošle godine, a BDU im pomaže da pronađu smeštaj, posao i daju im pravne savete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: