Svet

Sreda, 10.01.2018.

17:05

Posle sporne fotografije, Dži-Izi raskida s H&M

Kompanija koja je posle optužbi za rasizam povukla fotografiju i uputila izvinjenje, danas je ponovo uputila "ponizno izvinjenje" i dodala da je "pogrešila".

Izvor: Beta

Posle sporne fotografije, Dži-Izi raskida s H&M
(Foto: Thinkstock)

Američki reper Dži-Izi otkazao je partnerstvo sa švedskom modnom kompanijom Henes i Moric posle brojnih optužbi da je rasistička njena reklamna fotografija na kojoj dečak crnac nosi majicu s natpisom "najbolji majmun u džungli"

Reper kom je pravo ime Džerald Erl Gilum napisao je na Tviteru da je odlučio da to "partnerstvo mora da se okonča" pošto je video "uznemirujuću sliku", čime se pridružio pevaču Vikndu, koji je najavio prekid veza sa švedskom kompanijom.

Kompanija koja je posle optužbi za rasizam povukla reklamnu fotografiju i uputila izvinjenje, danas je ponovo uputila "ponizno izvinjenje" i dodala da je "pogrešila".

"U potpunosti razumemo i slažemo se s reakcijama Viknda, Dži-Izija i drugih", naveo je H&M u mejlu.

Među onima koji su ljutito reagovali na fotografiju su i zvezda američke košarke Lebron Džejms i reper Didi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: