Svet 3

21.05.2024.

11:25

Amerika traži od Evropljana da pooštre kontrolu nad sankcijama Rusiji

Američka ministarka finansija Dženet Jelen pozvala je danas direktore evropskih banaka da pooštre kontrolu nad sprovođenjem američkih sankcija Rusiji.

Izvor: Tanjug

Amerika traži od Evropljana da pooštre kontrolu nad sankcijama Rusiji
EPA/JIM LO SCALZO

Podeli:

"Pozivam sve institucije ovde da se pojačano pridržavaju mera i da se još više usresrede na ruske pokušaje da izbegnu sankcije", istakla je Jelen, prenosi Rojters.

Ona je navela da su sankcije koje su uvedene u decembru 2023. osujetile napore Rusije da proizvede robu neophodnu za rat u Ukrajini, ali istovremeno dodala da je potrebno uraditi još više na tom polju.

Jelen je zatražila od čelnika evropskih banaka da osiguraju da se njihove filijale i podružnice u inostranstvu usklade sa sankcijama protiv Rusije.

Ona je naglasila da se američke sankcije Rusiji trenutno najviše zaobilaze preko Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Turske.

Ministarstvo finansija SAD i dalje istražuje nove mogućnosti koje bi smanjile prihode Rusije i sprečile Moskvu da nabavi proizvode koje koristi za rat u Ukrajini, zaključila je Jelen.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: