Svet

Ponedeljak, 23.03.2020.

10:25

Erbas uzima kredit od 15 milijardi evra

Evropski proizvođač aviona Erbas najavio je nove korake za jačanje svoje finansijske pozicije zbog pandemije koja je paralisala industriju putovanja.

Izvor: Tanjug

Erbas uzima kredit od 15 milijardi evra
Foto: Depositphotos/S_Kohl

Pored ostalih mera, Erbas je najavio podizanje kredita u vrednosti 15 milijardi evra (16,1 milijardi dolara), izveštava Rojters.

U saopštenju kompanije se takođe navodi da Erbas povlači svoje finansijske smernice za 2020. godinu, da odustaje od predloga isplate dividende za 2019. u iznosu od 1,4 milijarde evra i da obustavlja dopunsko finansiranje penzionog programa za zaposlene.

"Povukli smo smernice za 2020. godinu zbog nestabilne poslovne situacije. Istovremeno radimo na tome da obezbedimo likvidnost preduzeća u svakom trenutku, vođenjem promišljene finansijske politike. Uveren sam da će Erbas i širi vazduhoplovni sektor prevazići ovaj kritični period", napisao je u poruci zaposlenima izvršni direktor Gijom Fori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: