Srbija

Petak, 05.06.2009.

14:01

Kombank infond investira na NYSE

Otvoreni fond Kombank infond prvi je srpski investicioni fond koji je počeo kupovinu hartija od vrednosti na američkom i zapadnoevropskom tržištu kapitala.

Izvor: B92, Beta

Default images

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Kombank Invest je saopštilo da je prvu kupovinu stranih hartija od vrednosti Kombank infond obavio na Njujorškoj berzi.

Imovina Kombank infonda biće ulagana u akcije najvećih svetskih kompanija, odnosno "blu čip" akcije koje ulaze u sastav vodećih indeksa poput Dau Džonsa (Dow Jones), S&P 500, Daksa (Dax).

Takođe će imovina biti ulagana u finansijske derivate kojima se trguje na američkim i evropskim berzama, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i prospektom fonda.

U saopštenju Kombanka se navodi da kupovina stranih hartija od vrednosti obezbedjuje visoku likvidnost fonda, čini strana tržišta kapitala dostupnim za domaće investitore i smanjuje izloženost fonda deviznom riziku.

Direktor Kombank infonda Danilo Vuksanović rekao je da je odluka o ulaganju u akcije vodećih kompanija u svetu doneta pre nekoliko meseci, a realizacija je krenula nakon što su rešena neka pitanja tehničke prirode.

Kombank infond je fond rasta imovine i jedan je od 12 otvorenih investicionih fondova na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: