Srbija

Utorak, 14.05.2019.

13:53

Uskoro komercijalni ugovor: Kinezi grade auto-put od Novog Beograda do Surčina

U najskorijem roku sklopiće se komercijalni sporazum za deonicu auto-puta Novi Beograd – Surčin.

Izvor: Tanjug

Uskoro komercijalni ugovor: Kinezi grade auto-put od Novog Beograda do Surčina
Foto: Depositphotos, rasica

Ovo su najavili predstavnici kineske kompanije "Čajna roud end bridž korporejšen".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je generalnog direktora ove kompanije Du Fej, s kojim je razgovarala o tekućim i planiranim projektima koje ta firma realizuje u Srbiji.

"Hvala na ozbiljnosti i odgovornosti sa kojom kompanija CRBC pristupa svim projektima u Srbiji i očekujemo da tako bude i na projektima koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. Za nas su svi projekti za koje smo u poslednjih nekoliko meseci potpisali sporazume sa kompanijom CRBC veoma važni, i deonice Novi Beograd - Surčin i Požega-Boljare na Koridoru 11, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Niš-Preševo", rekla je Mihajlovićeva.

Generalni direktor CRBC Du Fej informisao je potpredsednicu vlade da će radovi na deonici Surčin-Obrenovac na Koridoru 11 biti završeni do kraja godine, kao i da je sve spremno za obeležavanje početka radova na deonici istog auto-puta od Preljine do Požege.

On je rekao da je CRBC spreman da u najkraćem roku potpiše komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin, kao i da bi do kraja godine mogli biti pripremljeni tehnička dokumentacija i komercijalni ugovor za rekonstrukciju pruge Beograd-Niš-Preševo.

Na sastanku je bilo reči i o projektima izgradnje poslednje deonice Koridora 11 od Požege do Boljara i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: