Srbija

Petak, 02.11.2018.

19:44

Usvojeno: Kako ćemo zajam za obilaznicu oko Beograda

Vlada Srbije usvojila je predloge zakona kojim se potvrđuju ugovor o koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda.

Izvor: Tanjug

Usvojeno: Kako ćemo zajam za obilaznicu oko Beograda
(Foto: Thinkstock)

Takođe, i ugovor o garanciji za projekat gradnje druge faze tehičko-putničke stanice Zemun.

Kako je saopšteno, Vlada je usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu E70/E75, deonica: most preko reke Save kod Ostružnice-Bubanj Potok između Vlade Republike Srbije kao zajmoprimca i kineske Eksport-Import banke, kao zajmodavca.

"Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda je prioritet Vlade i jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, čija će realizacija dovesti do preusmeravanja saobraćaja sa preopterećene gradske mreže na novu obilaznicu", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Članovi Vlade usvojili su Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat tehičko-putničke stanice Zemun-faza 2) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Za finansiranje druge faze projekta odobreno je 22 miliona evra, od čega će 17 miliona evra biti namenjeno za završetak kompleksa TPS Zemun, a 5 miliona evra biće uloženo za nabavku upravljačkog informacionog sistema za železnički prevoz putnika, dodaje se u saopštenju.

Na sednici je, takođe, usvojen Predlog zakon o potvrđivanju Sporazuma između strana potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registrovanim vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: