Petak, 14.02.2020.

09:30

Da li će Pelješki most postati prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj?

Koronavirus koji je paralizovao celu Kinu i zbog kog se panika proširila širom sveta mogao bi imati uticaja i na Hrvatsku.

Izvor: klix.ba

Da li će Pelješki most postati prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj?
Foto: Ilustracija, Depositphotos, val_th

Naime, zbog epidemije ove smrtonosne bolesti se privremeno zatvara kineska fabrika koja gradi čelične kontrukcije za Pelješki most, javlja Nova TV.

Ipak, ta vest ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati. Barem za sada, jer postavlja se pitanje šta će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija.

Iz "Hrvatskih cesta" kažu da izvođač radova nije zatražio produženje roka pa i dalje stoji da bi most trebao da bude otvoren 31. jula 2021.

"Izvođač radova je svojim postupanjem prethodno i unapred preduzeo sve potrebne mere kojima je sprečena mogućnost potencijalnog ugrožavanja gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mere su preduzete i sprovode se skladu sa jasnim uputstvima ", rekli su u HC-u za Nova TV, prenosi Klix.

"Hrvatske ceste" zbog zaraze do daljeg neće moći da šalju ni inženjere za nadzor u kinesku fabriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: