Automobili

Utorak, 05.03.2024.

18:35

Požar kod Tesla fabrike u Evropi, Mask: "Najgluplji eko-teroristi na svetu" FOTO

Radovi u jedinoj Teslinoj evropskoj fabrici, u nemačkoj saveznoj pokrajini Brandenburg, privremeno su stopirani zbog požara na stubu dalekovoda u blizini.

Izvor: B92

Požar kod Tesla fabrike u Evropi, Mask:
Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Nemačka policija rekla je da se trenutno slučaj istražuje kao podmetnuti požar, i da je organizacija koja sebe naziva "Vulkan grupa" preuzela odgovornost za ovo.

U pismu objavljenom pod pseudonimom "Kontrapolis", iz ove grupe kažu da su "sabotirali Teslu jer kompanija jede zemlju, ljude, rad, a daje 6.000 SUV, mašina za ubijanje i kamiona nedeljno".

Ovim povodom oglasio se i šef Tesle Ilon Mask.

"Ovo su ili najgluplji eko-teroristi na svetu, ili su marionete onih čiji ciljevi nisu povezani sa životnom sredinom. Zaustavljanje proizvodnje EV, umesto SUS vozila, ekstremno je glup potez", napisao je Mask.
Toranj na kom je izbio požar. Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Lokalne vlasti su, uprkos tome to se ovo tretira kao podmetnuti požar, upozorili da ne bi terbalo nagliti sa zaključcima. Požar se desio u vreme kad se Tesla suočava sa kritikama od strane žitelja iz blizine fabrike, zbog toga što žele da prošire svoj kompleks.

Čitava situacija pre požara dobila je pažnju javnosti nakon što je "Vulkan grupa" postavila šatore u šumi oko fabrike, upravo kako bi sprečili Teslu da pripremi teren za dalje širenje. Takođe, oni su i dali podršku lokalcima.

Dok neki aktivisti nisu sigurni da li je baš "Vulkan grupa" odgovorna, ministar unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen, insistira na tome da je u pitanju napad, i da će "biti posledica, jer će država reagovati za velikom ozbiljnošću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: