Tehnopolis

Utorak, 14.01.2014.

09:29

Google kupuje pametne termostate

Internet gigant Google najavio je danas da će kompaniju Nest, koja proizvodi "pametne" termostate, kupiti za sumu od 3,2 milijarde dolara.

Izvor: Tanjug

Default images

"Oni već imaju neverovatne proizvode koji su dostupni u prodaji, poput termostata koji štedi energiju i detektora dima koji čuva sigurnost vaše porodice. Uzbudjeni smo što ćemo ovako velika dostignuća staviti na raspolaganje brojnim domovima i tako ispuniti njihove snove", izjavio je izvršni direktor Googla, Leri Pejdž, a prenosi Frans pres.

Kompaniju Nest osnovali su Toni Fadel i Met Rodžers, koji su nekada radili u Apple odeljenju za razvoj iPoda i iPhona.

Kao najpoznatiji proizvod ove kompanije pominje se "učeći termostat" (Nest Learning Thermostat), aparat kojim se upravlja preko dodira, projektovan je da personalizuje energetske potrebe stana ili kuće i pomogne da se godišnje uštedi čak 173 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: