Društvo 0

18.05.2024.

17:48

Čačak odmah rešio svoj problem: Otpad se do daljeg odlaže u Kraljevu

Usled požara koji već danima traje na deponiji Duboko u Užicu devet lokalnih samopurava koje inače odlažu otpad na toj lokaciji prinuđeno je da pronađe alternativu kako se ogromne količine smeća ne bi gomilale na lokalnim transfer stanicama.

Izvor: RINA

Čačak odmah rešio svoj problem: Otpad se do daljeg odlaže u Kraljevu
RINA

Podeli:

Grad Čačak će u narednom periodu, sve do rešenja problema požara na regionalnoj deponiji Duboko, otpad odlagati u Kraljevu.

"Uspeli smo da dogovorimo sa gradonačelnikom Kraljeva, Predragom Terzićem da već od danas, oko 150 tona otapada transportujemo u deponiju u Kraljevo, dok se potpuno ne bude stabilizovala regionalna deponija Duboko. Očekujemo da to bude u narednih najkasnije 20 do 25 dana, a onda nastavljamo sa tranfser stanicom is a transportom otpada u regionalnu deponiju Duboko", kazao je Todorović za RINU.

Da se smeće na deponiju Duboko neće odlagati sve dok požar u potpunosti ne bude ugašen, potvrdio je i direktor deponije Duboko Momir Milovanović.

"Što se tiča otpada koji je do sada dolazio iz devet lokalnih samouprava, mi ga za sada ne primamo i nemamo mogućnost, dok ne saniramo prostor gde se to smeće odlaže. Lokalne samouprave se snalaze, ono što imam informaciju je da Bajina Bašta otpad vozi u Osečinu. Najbliža mesta za Lučane i Čačak je Gornji Milanovac, to je na njima da se dogovore gde će otpad odlagati, dok ne stvorimo mogućnost da se otpad dovozi", istakao je Milovanović.

Pročitajte još:

Deponija nadomak Užica ponovo gori; U gašenje požara uključeni i helikopteri FOTO

Užičani uplašeni nakon velikog požara na deponiji: Oglasili se nadležni

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: