Srbija

Četvrtak, 20.10.2011.

11:57

Ikarbus za GSP pravi 25 autobusa

Pobednik tendera za nabavku 25 novih modernih niskopodnih autobusa za gradski saobraćaj u Beogradu je beogradska fabrika "Ikarbus".

Izvor: Tanjug

Default images

Vrednost jednog vozila je oko 160 hiljada evra, saopšteno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

GSP je kako bi povećao kvalitet usluga javnog prevoza i modernizovao autobuski vozni park, tokom ove godine raspisao dva tendera za nabavku 25 niskopodnih zglobnih autobusa i 10 autobusa na gasni - CNG pogon.

Novi autobusi će od proleća prevoziti građane, a u narednom periodu prioritet "GSP-a" biće nabavka novih vozila i modernizacija voznog parka. To preduzeće je u proteklom periodu nabavilo 83 nova niskopodna solo trolejbusa, pet španskih tramvaja, a do kraja godine će stići 10 autobusa na CNG pogon, čime će se značajno smanjiti štetni uticaj na životnu sredinu.

Autobusi na CNG pogon biće kupljeni novcem GSP-a, a kako se navodi, proizvešće ih domaća kompanija iz Kragujevca, kako bi se podstakao razvoj domaće industrije.

Osim nabavke novih autobusa, radiće se i na nabavci 15 zglobnih trolejbusa, čime će trolejbuski vozni park biti u potpunosti unificiran i osavremenjen.

Prema planovima Grada Beograda, 2012. godine se očekuje i raspisivanje tendera za nabavku 150 novih niskopodnih autobusa najnovije generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

12 h

Podeli: