Automobili

Ponedeljak, 21.11.2016.

12:44

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta

Subaru je nastavio niz konceptnih automobila sa oznakom Viziv premijerom do sada najvećeg SUV vozila ovog proizvođača.

Izvor: B92

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta

Otkako je 2014. prekinuo proizvodnju modela Tribeca, Subaru je ostao bez najvećeg SUV modela u svojoj gami.

Koncept Viziv-7, koji je imao premijeru na auto-salonu u Los Anđelesu, nagoveštava da će Subaru uskoro u svoj proizvodni program uvrstiti SUV vozilo dužine preko 5 m, sa tri reda sedišta.
Konkurencija na tržištu SUV modela sa 7 sedišta sve je veća. Nakon što je Volkswagen krajem oktobra u Sjedinjenim Državama predstavio model Atlas (isti automobil prodavaće se u Kini pod oznakom Teramont), stigle su nove vesti o BMW-u X7, a sada je i Subaru najavio serijski model u tom automobilskom segmentu.
Koncept Viziv-7 ima impozantne dimenzije - dugačak je 5,2 m, širok 2 m, a visok 1,8 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 3 metra. Predviđeno je da u njemu komforno može da se preveze 7 odraslih osoba, smeštenih u tri reda sedišta.

Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, a Car&Driver piše da će se serijski model zasnovan na konceptu prodavati pod oznakom Ascent, i da će na tržište stići 2018. godine. Očekuje se da će se u SAD prodavati sa četvorocilindarskim turbo benzincem, ali i 3.6 litarskim šestocilindarskim "bokser" motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: