Ponedeljak, 21.11.2016.

12:44

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta

Izvor: B92

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

simic

pre 7 godina

i ja sam imao istih problema sa foresterom kao Zoran. i korpa menjaca, i diferencijal i silen blokovi koji ne mogu da se kupe odvojeno nego moraju sa letvom.... odlucio sam da ga promenim kada su krenuli da crkavaju senzori i prekidaci... senzor za podesavanje visine farova u zavisnosti od opterecenja = 400 evra, prekidac rikverc svetla = 180 evra... i tako dalje... kupio sam novi auto u istoj klasi ali ipak zalim za foresterom jer je super zabavan za voznju u odnosu na konkurenciju.

Subaru Outback Driver

pre 7 godina

Ali fascinantni su mi oni koji kupe Subaru dizela. Nemam pravu reč za takve.
(Car, 22. novembar 2016 14:53)

A sto to? Pa upravo Subaruov bokser dizel motor ( 2,0 L/150 KS) je legendaran. Ne cujes ga, ne proizvodi skoro nikakvu vibraciju a trosi 5,2 L / 100 km. Nemam ja za takve kao sto si ti pravu rec, za ljude koji pisu o necemu o cemu nemaju pojma. Da li si ikada seo u jednog Subarua, ili jos uvek vozis Juga?

Munze Ljux

pre 7 godina

Subaru je izgradio mit o kvalitetu kada su drugi proizvodjaci pravili manje kvalitetne automobile. Danas, kada moj komsija na taksiju predje 280.000 km sa Dacijom Logan na plin i proda je u prilicno solidnom stanju, ne treba Subaru gledati samo kroz taj aspekt pouzdanosti i kvaliteta. Sa dizajnom su uvek kuburili, a ja ne zelim da vozim auto koji mi ne izmami osmeh dok mu prilazim. Velika tezina zbog cesto nepotrebne gvozdjurije podizu potrosnju, pa cudi sto pogon 4x4 ne nude kao opciju. Servisna mreza i skupi delovi su ucinili da se kod nas uz kupljeni Subaru dobija i vencani list, jer se lakse razvesti od supruznika nego prodati polovan auto te marke. Kvalitet je danas postao imperativ svih proizvodjaca. Direktor svih direktora Hjundaija zna da bane u 4 ujutru u fabriku, da ide od jedne do druge pozicije i sa inzenjerima kontrolise kvalitet. Ford je mnogo radio na poboljsanju kvaliteta u zadnjih 10 god. Mercedes je raskinuo saradnju sa Krajslerom zbog pada kvaliteta, itd.

Maxx80

pre 7 godina

Bezite od Subaru vozila . Pre komplikovana su, delovi skupi i tesko ih je naci. Servisi deru. Nije to vozilo za nase uslove. Jedina prednost je savrsen awd pogon. Ali velikoj vecini nas to ne treba, a kome bas treba tu je audi quatro , bmw x itd. Imreza 1. 5 trosi kao tenk a zamislite forester tribeka i td.. A da ne govorim o tome da se slaze sa plinom kao voda i ulje. Evo primera, za onaj mali maleni subaru vivio amortizeri kostaju po 12 000 i to zamenski. Subaruovi ko zna.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.
(Dr.Bre, 22. novembar 2016 11:18)

Iz Minhena sam krenuo u 5:00. Jos je sve bilo u redu. Tek u Austriji, u zadnjem delu prema SLO pocelo je da pada. U SLO, Bogu dusu, Bog je nece. Svih 200 km do HR granice sneg je toliko gusto padao da skoro nista pred sobom nisi video. Slovenci su izbacili na tu deonicu sve sto su imali za ciscenje snega, ali je dubina snega na autoputu bila uvek izmedju 10 i 20 cm. Na HR granicu stizem u 12:00...cekam do 24:00 da predjem. Dvanaest sati je trajalo dok su Hrvati uspeli dva turska slepera, koji su se preticali (???), kolidirali pri tome, i na sred autoputa popreko prevrnuli. Kroz HR sam skoro sam bio na autoputu. Tu i tamo neki auto, ali uglavnom samo ja i cistaci snega. Mrkla noc, a veje li veje. U Srbiju sam stigao u 5:00. Pozarevac ocigledno celu noc nije bio ciscen. Kompletan grad je lezao ispod 40-60cm snega. Do kuce nisam mogao da odem autom (kuca mi je na "brdascu")...Parkirao sam na benzijskoj pumpi, podmitio ljude da mi cuvaju auto, uzeo koferce sa osnovnim potrebama i peske, probijajuci se kroz smetove, otisao do kuce. Eto, to je ta prica. I ponavljam, da mi je Honda negde usput crkla, crko bih i ja. Posle ove kataklizmicne avanture razvio sam neka osecanja prema mojoj Hondi, kao da je ziv covek. Osecam neku zahvalnost prema njoj.

Zoran

pre 7 godina

@Marko
Ali prvo da kratko odgovorim @Honda Accord driveru. Pa ne mogu da navodim firme jer mi se ne bi objavio komentar. Da nekoga reklamiram a nekoga kritikujem (blatim). I drugo oni su u Srbiji u Beogradu, ti pominjes Nemacku, ne znam kakve to veze ima.
A sad dragi Marko, pa iskustva sa motorom sam ti napisao, stvarno ne znam sta sam propustio. Ali dobro ti je pitanje za servis i delove.
Standardni servis (ulje i neophodni filteri) kosta od 15 do 25 hiljada dinara u zavisnosti od toga koji se filter menja. Kocione plocice kad menjam one su set oko 15 hiljada. Najcesce menjam ili prednje ili zadnje, retko istovremeno, to da se one menjaju na 40 hiljada km je bajka, meni izdrze 20-25 hiljada max a da nisam agresivan vozac.
Evo ti jos jedan koristan info. Generalna na 100 hiljada km, gde imas zamenu zuocastog kaisa je 1000 evra, 120 hiljada dinara.
Pozdrav

NIKOLA

pre 7 godina

Ovi automobili nisu za Evropu,hit su srednji porodični SUV oko 4,5 metara dužine što je i normalno, de ćeš ovoliko čudo, ne može ni na parking mesto da stane.Ovi prvi polako istiskuju i limuzine sa tržišta koje su takođe predugacke a često nemaju peta vrata.Eno samo pogledajte koliko izgubi na vrednosti limuzina i veliki SUV kao polovan u odnosu na srednji SUV.

Dr.Bre

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.

marko

pre 7 godina

Не бих да кварим започету журку и хвалоспеве. Нико не пише о трајности мототора. Ништа ни о ценама сервиса и делова. Због мале продаје слаба и сервисна мрежа. Проблеми са плином. Кога занима ова марка кола добро нек се распита код неког ко стварно хоће да му пренесе своја искуства.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).
(Zoran, 21. novembar 2016 15:17)

Ti sve nesto neces da novodis, a evo ja cu ti navesti da je Subaru servis, pored Toyotinog vec godinama u Nemackoj proglasen najboljim. Pri svemu tome Subaru prodaje jako malo automobila u Nemackoj. Sta bi bilo da ih prodaje mnogo? Licno, obozavam marku Honda. 1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije. Stigao sam ziv i zdrav jer sam vozio siguran auto. Ipak, te noci, pomislio sam, sledeci auto mora imati 4X4 pogon. Prvo sto mi je palo na pamet bio je Subaru. Bice Subaru Outback.

Nikola

pre 7 godina

Genijalno izgleda, lici pomalo na Mitsubisija Pajera, ali ipak izgleda mnogo bolje. U Evropi ga verovatno nece ni ponuditi, ali ako bi ga bilo, i ne kosta vise od 45.000€ (sa vrhunskom opremom) kupujem.

Gonzo

pre 7 godina

Vozio sam ga jedan put (Forester),ukupno 500km otprilike.Taj koji sam vozio je u tom trenutku imao 40K km pređenih što nije neka kilometraža i bio je star 3 godine.Boxer dizel,odličan motor,puno snage i obrtnog momenta.Ono što mi nije odgovaralo je menjač,neprecizan ali ne skroz,naravno manuelni.Ja razumem da se radi o kao terenskom vozilu ali enterijer je bio užasan,verovatno jer se radilo o nekoj osnovnoj opremi.Ono što me je ubilo su sedišta,ja nisam neka grdosija od čoveka ali nikako nisam mogao da sednem kao čovek,o bočnoj podršci neću da trošim reči jer je nema,ravno bre kao klupa.E sad o ovoj marci kruže mitovi da su njihovi automobili neuništivi,bojim se da su samo mitovi u pitanju,ništa ovo nije značajno kvalitetnije od konkurencije a nije ni jeftino.

đenka

pre 7 godina

Imao sam Forestera 2.0 dizel, 2008-mo, kupio ga i prva registracija 2009-te. Prva generacija boxer dizela bilo gde u svetu. Vozio sam ga 6 godina i prezadovoljan sam automobilom. Normalno je da prvi motori koje neko razvija moraju imati neke sitne greške koje se eksploatacijom tek pokažu. Meni su ih sve otklonili, bez da sam ja imao troškove oko toga, čak i kad je istekao garantni rok. Sada vozim Outback, godinu i par meseci. Prešao sam oko 60000km. "Isti" je motor, ali 8-me generacije. Više nego prezadovoljan, a o automatskom menjaču mogu tek da pričam. Ubrzava, malte ne, kao električni auto. Nemam osećaj da menja brzine. Sledeći auto će biti, već sad znam, SUBARU

Shamu

pre 7 godina

Vozim Tribecu 10 godina, skoro 200000km. Jako sam zadovoljan, bez vecih problema. Ponovo gledam Subaru, Outback na primer, ali sto da ne i ovaj novi SUV.
Vrlo pouzdan u zimskim uslovima, udoban i lak za voznju, bez problema odradjuje visednevna putovanja 6 ljudi.

Slobodan

pre 7 godina

Volim Subaru i vozio sam novi Forester dizel i benzinac sa CVT menjačem, osećaj je fenomenalan. U oglasima ima polovni Legacy dizel kome je promenjen motor na 95000km,a centralni diferencijal na 200000km. Zoran, 21. novembar 2016 15:17) isto kaže da je imao problema tako da sve više sumnjam u kvalitet Subarua.

jdddds

pre 7 godina

Verovatno jedna od 5 najkvalitetnijih auto kuca na svetu mozda i u 3 suvi kvalitet ko moze priustiti sebi vozilo iz game ovog proizvodjaca dobija sve ono najkvalitetnije sto auto industrija moze priustiti..mada ipak realno zivimo u Srbiji i retki su oni koji mogu priustiti i odrzavati jednog Subarua..ali zvuk boxer motora je brutalan...Japanski benzinci su najkvalitetniji na zemljii..u Sad vrlo cenjeni..pozdrav

Zoran

pre 7 godina

@brb
Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).

perishw

pre 7 godina

Ja sam morao da naučim, da radim Subaru motore dok sam radio kao mehaničar. Posle sam ih zavoleo! To je strašno dobar auto i Subaru je jako popularan kod ljudi koji žive po brdima ovde u Usa! Od Japanaca najvalitetniji je Lexus, Toyota pa Subaru! Nissan je ovde uprskao sa kvalitetom! Neki modeli su tu i tamo, mnogo je bolji Infinity! Više paze na kvalitet.

Gari

pre 7 godina

(brb, 21. novembar 2016 14:08)

Dobre strane: Pouzdan kvalitet, izdrljzivost, odlicno lezanje za nase puteve, mala potrosnja naspram zapremine.

Lose strane: Nemam Subaru.

Bradonja

pre 7 godina

Ja licno nisam imao nikakva iskustva sa Subaruom, ali sam cuo, a i citao dosta, da je to jedan od najpouzdanijih automobila na svetu.

brb

pre 7 godina

subaru vazi za najpouzdaniji automobil i ozbiljno razmisljam da mi neki od modela bude sledeca kupovina.

iskustva? preporuke? dobre i lose strane jednog subarua?

Gari

pre 7 godina

(brb, 21. novembar 2016 14:08)

Dobre strane: Pouzdan kvalitet, izdrljzivost, odlicno lezanje za nase puteve, mala potrosnja naspram zapremine.

Lose strane: Nemam Subaru.

Zoran

pre 7 godina

@brb
Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).

jdddds

pre 7 godina

Verovatno jedna od 5 najkvalitetnijih auto kuca na svetu mozda i u 3 suvi kvalitet ko moze priustiti sebi vozilo iz game ovog proizvodjaca dobija sve ono najkvalitetnije sto auto industrija moze priustiti..mada ipak realno zivimo u Srbiji i retki su oni koji mogu priustiti i odrzavati jednog Subarua..ali zvuk boxer motora je brutalan...Japanski benzinci su najkvalitetniji na zemljii..u Sad vrlo cenjeni..pozdrav

brb

pre 7 godina

subaru vazi za najpouzdaniji automobil i ozbiljno razmisljam da mi neki od modela bude sledeca kupovina.

iskustva? preporuke? dobre i lose strane jednog subarua?

perishw

pre 7 godina

Ja sam morao da naučim, da radim Subaru motore dok sam radio kao mehaničar. Posle sam ih zavoleo! To je strašno dobar auto i Subaru je jako popularan kod ljudi koji žive po brdima ovde u Usa! Od Japanaca najvalitetniji je Lexus, Toyota pa Subaru! Nissan je ovde uprskao sa kvalitetom! Neki modeli su tu i tamo, mnogo je bolji Infinity! Više paze na kvalitet.

Bradonja

pre 7 godina

Ja licno nisam imao nikakva iskustva sa Subaruom, ali sam cuo, a i citao dosta, da je to jedan od najpouzdanijih automobila na svetu.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.
(Dr.Bre, 22. novembar 2016 11:18)

Iz Minhena sam krenuo u 5:00. Jos je sve bilo u redu. Tek u Austriji, u zadnjem delu prema SLO pocelo je da pada. U SLO, Bogu dusu, Bog je nece. Svih 200 km do HR granice sneg je toliko gusto padao da skoro nista pred sobom nisi video. Slovenci su izbacili na tu deonicu sve sto su imali za ciscenje snega, ali je dubina snega na autoputu bila uvek izmedju 10 i 20 cm. Na HR granicu stizem u 12:00...cekam do 24:00 da predjem. Dvanaest sati je trajalo dok su Hrvati uspeli dva turska slepera, koji su se preticali (???), kolidirali pri tome, i na sred autoputa popreko prevrnuli. Kroz HR sam skoro sam bio na autoputu. Tu i tamo neki auto, ali uglavnom samo ja i cistaci snega. Mrkla noc, a veje li veje. U Srbiju sam stigao u 5:00. Pozarevac ocigledno celu noc nije bio ciscen. Kompletan grad je lezao ispod 40-60cm snega. Do kuce nisam mogao da odem autom (kuca mi je na "brdascu")...Parkirao sam na benzijskoj pumpi, podmitio ljude da mi cuvaju auto, uzeo koferce sa osnovnim potrebama i peske, probijajuci se kroz smetove, otisao do kuce. Eto, to je ta prica. I ponavljam, da mi je Honda negde usput crkla, crko bih i ja. Posle ove kataklizmicne avanture razvio sam neka osecanja prema mojoj Hondi, kao da je ziv covek. Osecam neku zahvalnost prema njoj.

đenka

pre 7 godina

Imao sam Forestera 2.0 dizel, 2008-mo, kupio ga i prva registracija 2009-te. Prva generacija boxer dizela bilo gde u svetu. Vozio sam ga 6 godina i prezadovoljan sam automobilom. Normalno je da prvi motori koje neko razvija moraju imati neke sitne greške koje se eksploatacijom tek pokažu. Meni su ih sve otklonili, bez da sam ja imao troškove oko toga, čak i kad je istekao garantni rok. Sada vozim Outback, godinu i par meseci. Prešao sam oko 60000km. "Isti" je motor, ali 8-me generacije. Više nego prezadovoljan, a o automatskom menjaču mogu tek da pričam. Ubrzava, malte ne, kao električni auto. Nemam osećaj da menja brzine. Sledeći auto će biti, već sad znam, SUBARU

Dr.Bre

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).
(Zoran, 21. novembar 2016 15:17)

Ti sve nesto neces da novodis, a evo ja cu ti navesti da je Subaru servis, pored Toyotinog vec godinama u Nemackoj proglasen najboljim. Pri svemu tome Subaru prodaje jako malo automobila u Nemackoj. Sta bi bilo da ih prodaje mnogo? Licno, obozavam marku Honda. 1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije. Stigao sam ziv i zdrav jer sam vozio siguran auto. Ipak, te noci, pomislio sam, sledeci auto mora imati 4X4 pogon. Prvo sto mi je palo na pamet bio je Subaru. Bice Subaru Outback.

Shamu

pre 7 godina

Vozim Tribecu 10 godina, skoro 200000km. Jako sam zadovoljan, bez vecih problema. Ponovo gledam Subaru, Outback na primer, ali sto da ne i ovaj novi SUV.
Vrlo pouzdan u zimskim uslovima, udoban i lak za voznju, bez problema odradjuje visednevna putovanja 6 ljudi.

Gonzo

pre 7 godina

Vozio sam ga jedan put (Forester),ukupno 500km otprilike.Taj koji sam vozio je u tom trenutku imao 40K km pređenih što nije neka kilometraža i bio je star 3 godine.Boxer dizel,odličan motor,puno snage i obrtnog momenta.Ono što mi nije odgovaralo je menjač,neprecizan ali ne skroz,naravno manuelni.Ja razumem da se radi o kao terenskom vozilu ali enterijer je bio užasan,verovatno jer se radilo o nekoj osnovnoj opremi.Ono što me je ubilo su sedišta,ja nisam neka grdosija od čoveka ali nikako nisam mogao da sednem kao čovek,o bočnoj podršci neću da trošim reči jer je nema,ravno bre kao klupa.E sad o ovoj marci kruže mitovi da su njihovi automobili neuništivi,bojim se da su samo mitovi u pitanju,ništa ovo nije značajno kvalitetnije od konkurencije a nije ni jeftino.

Subaru Outback Driver

pre 7 godina

Ali fascinantni su mi oni koji kupe Subaru dizela. Nemam pravu reč za takve.
(Car, 22. novembar 2016 14:53)

A sto to? Pa upravo Subaruov bokser dizel motor ( 2,0 L/150 KS) je legendaran. Ne cujes ga, ne proizvodi skoro nikakvu vibraciju a trosi 5,2 L / 100 km. Nemam ja za takve kao sto si ti pravu rec, za ljude koji pisu o necemu o cemu nemaju pojma. Da li si ikada seo u jednog Subarua, ili jos uvek vozis Juga?

Nikola

pre 7 godina

Genijalno izgleda, lici pomalo na Mitsubisija Pajera, ali ipak izgleda mnogo bolje. U Evropi ga verovatno nece ni ponuditi, ali ako bi ga bilo, i ne kosta vise od 45.000€ (sa vrhunskom opremom) kupujem.

NIKOLA

pre 7 godina

Ovi automobili nisu za Evropu,hit su srednji porodični SUV oko 4,5 metara dužine što je i normalno, de ćeš ovoliko čudo, ne može ni na parking mesto da stane.Ovi prvi polako istiskuju i limuzine sa tržišta koje su takođe predugacke a često nemaju peta vrata.Eno samo pogledajte koliko izgubi na vrednosti limuzina i veliki SUV kao polovan u odnosu na srednji SUV.

Zoran

pre 7 godina

@Marko
Ali prvo da kratko odgovorim @Honda Accord driveru. Pa ne mogu da navodim firme jer mi se ne bi objavio komentar. Da nekoga reklamiram a nekoga kritikujem (blatim). I drugo oni su u Srbiji u Beogradu, ti pominjes Nemacku, ne znam kakve to veze ima.
A sad dragi Marko, pa iskustva sa motorom sam ti napisao, stvarno ne znam sta sam propustio. Ali dobro ti je pitanje za servis i delove.
Standardni servis (ulje i neophodni filteri) kosta od 15 do 25 hiljada dinara u zavisnosti od toga koji se filter menja. Kocione plocice kad menjam one su set oko 15 hiljada. Najcesce menjam ili prednje ili zadnje, retko istovremeno, to da se one menjaju na 40 hiljada km je bajka, meni izdrze 20-25 hiljada max a da nisam agresivan vozac.
Evo ti jos jedan koristan info. Generalna na 100 hiljada km, gde imas zamenu zuocastog kaisa je 1000 evra, 120 hiljada dinara.
Pozdrav

Maxx80

pre 7 godina

Bezite od Subaru vozila . Pre komplikovana su, delovi skupi i tesko ih je naci. Servisi deru. Nije to vozilo za nase uslove. Jedina prednost je savrsen awd pogon. Ali velikoj vecini nas to ne treba, a kome bas treba tu je audi quatro , bmw x itd. Imreza 1. 5 trosi kao tenk a zamislite forester tribeka i td.. A da ne govorim o tome da se slaze sa plinom kao voda i ulje. Evo primera, za onaj mali maleni subaru vivio amortizeri kostaju po 12 000 i to zamenski. Subaruovi ko zna.

Munze Ljux

pre 7 godina

Subaru je izgradio mit o kvalitetu kada su drugi proizvodjaci pravili manje kvalitetne automobile. Danas, kada moj komsija na taksiju predje 280.000 km sa Dacijom Logan na plin i proda je u prilicno solidnom stanju, ne treba Subaru gledati samo kroz taj aspekt pouzdanosti i kvaliteta. Sa dizajnom su uvek kuburili, a ja ne zelim da vozim auto koji mi ne izmami osmeh dok mu prilazim. Velika tezina zbog cesto nepotrebne gvozdjurije podizu potrosnju, pa cudi sto pogon 4x4 ne nude kao opciju. Servisna mreza i skupi delovi su ucinili da se kod nas uz kupljeni Subaru dobija i vencani list, jer se lakse razvesti od supruznika nego prodati polovan auto te marke. Kvalitet je danas postao imperativ svih proizvodjaca. Direktor svih direktora Hjundaija zna da bane u 4 ujutru u fabriku, da ide od jedne do druge pozicije i sa inzenjerima kontrolise kvalitet. Ford je mnogo radio na poboljsanju kvaliteta u zadnjih 10 god. Mercedes je raskinuo saradnju sa Krajslerom zbog pada kvaliteta, itd.

Slobodan

pre 7 godina

Volim Subaru i vozio sam novi Forester dizel i benzinac sa CVT menjačem, osećaj je fenomenalan. U oglasima ima polovni Legacy dizel kome je promenjen motor na 95000km,a centralni diferencijal na 200000km. Zoran, 21. novembar 2016 15:17) isto kaže da je imao problema tako da sve više sumnjam u kvalitet Subarua.

marko

pre 7 godina

Не бих да кварим започету журку и хвалоспеве. Нико не пише о трајности мототора. Ништа ни о ценама сервиса и делова. Због мале продаје слаба и сервисна мрежа. Проблеми са плином. Кога занима ова марка кола добро нек се распита код неког ко стварно хоће да му пренесе своја искуства.

simic

pre 7 godina

i ja sam imao istih problema sa foresterom kao Zoran. i korpa menjaca, i diferencijal i silen blokovi koji ne mogu da se kupe odvojeno nego moraju sa letvom.... odlucio sam da ga promenim kada su krenuli da crkavaju senzori i prekidaci... senzor za podesavanje visine farova u zavisnosti od opterecenja = 400 evra, prekidac rikverc svetla = 180 evra... i tako dalje... kupio sam novi auto u istoj klasi ali ipak zalim za foresterom jer je super zabavan za voznju u odnosu na konkurenciju.

Maxx80

pre 7 godina

Bezite od Subaru vozila . Pre komplikovana su, delovi skupi i tesko ih je naci. Servisi deru. Nije to vozilo za nase uslove. Jedina prednost je savrsen awd pogon. Ali velikoj vecini nas to ne treba, a kome bas treba tu je audi quatro , bmw x itd. Imreza 1. 5 trosi kao tenk a zamislite forester tribeka i td.. A da ne govorim o tome da se slaze sa plinom kao voda i ulje. Evo primera, za onaj mali maleni subaru vivio amortizeri kostaju po 12 000 i to zamenski. Subaruovi ko zna.

Munze Ljux

pre 7 godina

Subaru je izgradio mit o kvalitetu kada su drugi proizvodjaci pravili manje kvalitetne automobile. Danas, kada moj komsija na taksiju predje 280.000 km sa Dacijom Logan na plin i proda je u prilicno solidnom stanju, ne treba Subaru gledati samo kroz taj aspekt pouzdanosti i kvaliteta. Sa dizajnom su uvek kuburili, a ja ne zelim da vozim auto koji mi ne izmami osmeh dok mu prilazim. Velika tezina zbog cesto nepotrebne gvozdjurije podizu potrosnju, pa cudi sto pogon 4x4 ne nude kao opciju. Servisna mreza i skupi delovi su ucinili da se kod nas uz kupljeni Subaru dobija i vencani list, jer se lakse razvesti od supruznika nego prodati polovan auto te marke. Kvalitet je danas postao imperativ svih proizvodjaca. Direktor svih direktora Hjundaija zna da bane u 4 ujutru u fabriku, da ide od jedne do druge pozicije i sa inzenjerima kontrolise kvalitet. Ford je mnogo radio na poboljsanju kvaliteta u zadnjih 10 god. Mercedes je raskinuo saradnju sa Krajslerom zbog pada kvaliteta, itd.

Slobodan

pre 7 godina

Volim Subaru i vozio sam novi Forester dizel i benzinac sa CVT menjačem, osećaj je fenomenalan. U oglasima ima polovni Legacy dizel kome je promenjen motor na 95000km,a centralni diferencijal na 200000km. Zoran, 21. novembar 2016 15:17) isto kaže da je imao problema tako da sve više sumnjam u kvalitet Subarua.

Gonzo

pre 7 godina

Vozio sam ga jedan put (Forester),ukupno 500km otprilike.Taj koji sam vozio je u tom trenutku imao 40K km pređenih što nije neka kilometraža i bio je star 3 godine.Boxer dizel,odličan motor,puno snage i obrtnog momenta.Ono što mi nije odgovaralo je menjač,neprecizan ali ne skroz,naravno manuelni.Ja razumem da se radi o kao terenskom vozilu ali enterijer je bio užasan,verovatno jer se radilo o nekoj osnovnoj opremi.Ono što me je ubilo su sedišta,ja nisam neka grdosija od čoveka ali nikako nisam mogao da sednem kao čovek,o bočnoj podršci neću da trošim reči jer je nema,ravno bre kao klupa.E sad o ovoj marci kruže mitovi da su njihovi automobili neuništivi,bojim se da su samo mitovi u pitanju,ništa ovo nije značajno kvalitetnije od konkurencije a nije ni jeftino.

Zoran

pre 7 godina

@Marko
Ali prvo da kratko odgovorim @Honda Accord driveru. Pa ne mogu da navodim firme jer mi se ne bi objavio komentar. Da nekoga reklamiram a nekoga kritikujem (blatim). I drugo oni su u Srbiji u Beogradu, ti pominjes Nemacku, ne znam kakve to veze ima.
A sad dragi Marko, pa iskustva sa motorom sam ti napisao, stvarno ne znam sta sam propustio. Ali dobro ti je pitanje za servis i delove.
Standardni servis (ulje i neophodni filteri) kosta od 15 do 25 hiljada dinara u zavisnosti od toga koji se filter menja. Kocione plocice kad menjam one su set oko 15 hiljada. Najcesce menjam ili prednje ili zadnje, retko istovremeno, to da se one menjaju na 40 hiljada km je bajka, meni izdrze 20-25 hiljada max a da nisam agresivan vozac.
Evo ti jos jedan koristan info. Generalna na 100 hiljada km, gde imas zamenu zuocastog kaisa je 1000 evra, 120 hiljada dinara.
Pozdrav

marko

pre 7 godina

Не бих да кварим започету журку и хвалоспеве. Нико не пише о трајности мототора. Ништа ни о ценама сервиса и делова. Због мале продаје слаба и сервисна мрежа. Проблеми са плином. Кога занима ова марка кола добро нек се распита код неког ко стварно хоће да му пренесе своја искуства.

jdddds

pre 7 godina

Verovatno jedna od 5 najkvalitetnijih auto kuca na svetu mozda i u 3 suvi kvalitet ko moze priustiti sebi vozilo iz game ovog proizvodjaca dobija sve ono najkvalitetnije sto auto industrija moze priustiti..mada ipak realno zivimo u Srbiji i retki su oni koji mogu priustiti i odrzavati jednog Subarua..ali zvuk boxer motora je brutalan...Japanski benzinci su najkvalitetniji na zemljii..u Sad vrlo cenjeni..pozdrav

Zoran

pre 7 godina

@brb
Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).

perishw

pre 7 godina

Ja sam morao da naučim, da radim Subaru motore dok sam radio kao mehaničar. Posle sam ih zavoleo! To je strašno dobar auto i Subaru je jako popularan kod ljudi koji žive po brdima ovde u Usa! Od Japanaca najvalitetniji je Lexus, Toyota pa Subaru! Nissan je ovde uprskao sa kvalitetom! Neki modeli su tu i tamo, mnogo je bolji Infinity! Više paze na kvalitet.

Gari

pre 7 godina

(brb, 21. novembar 2016 14:08)

Dobre strane: Pouzdan kvalitet, izdrljzivost, odlicno lezanje za nase puteve, mala potrosnja naspram zapremine.

Lose strane: Nemam Subaru.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

Vozim Forestera 7 i po godina. Pogon na sva 4 tocka AWD je fenomenalan. U zimskim uslovima sa dobrim zimskim gumama "jede" sneg, nikada lance nisam stavio. Benzinac, 2.0, 150 konja, snazan ali se ne moze meriti sa jacima od sebe, verujem da je 2.5 sa 215 konja tu vec mnogo vise uporediv. E sad sta se meni lose izdesavalo:
1. Problemi sa diferencijalom, srecom da sam reklamirao pre isteka garantnog roka (5 godina na diferencijal) pa se resilo u garanciji, ali na jedvite jade, objasnicu zasto. Da sam zakasnio koji mesec zamena bi kostala kao Sv Petra kajgana.
2. Naprsle dizne i shodno tome problemi sa paljenjem, 600 evra
3. Propala korpa menjaca na 100.000 km, 1000 evra
Osigutaj ga kasko jer mu je sofersajbna (pukla jednom na auto putu) 1200 evra.
Problem je sto osim kod ovlascenog uvoznika (necu navoditi ko je) nemas dobar majstorski kadar. Nigde. Ja ga nisam imao tamo gde sam ga kupio (necu navoditi ko je).
(Zoran, 21. novembar 2016 15:17)

Ti sve nesto neces da novodis, a evo ja cu ti navesti da je Subaru servis, pored Toyotinog vec godinama u Nemackoj proglasen najboljim. Pri svemu tome Subaru prodaje jako malo automobila u Nemackoj. Sta bi bilo da ih prodaje mnogo? Licno, obozavam marku Honda. 1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije. Stigao sam ziv i zdrav jer sam vozio siguran auto. Ipak, te noci, pomislio sam, sledeci auto mora imati 4X4 pogon. Prvo sto mi je palo na pamet bio je Subaru. Bice Subaru Outback.

Dr.Bre

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.

Honda Accord Driver

pre 7 godina

"1912, u Decembru, kada je bio onaj snezni kijamet, putovao sam 24h do Srbije." Nije ni čudo što si toliko putovao. U to vreme su sva prevozna sredstva bila spora.
(Dr.Bre, 22. novembar 2016 11:18)

Iz Minhena sam krenuo u 5:00. Jos je sve bilo u redu. Tek u Austriji, u zadnjem delu prema SLO pocelo je da pada. U SLO, Bogu dusu, Bog je nece. Svih 200 km do HR granice sneg je toliko gusto padao da skoro nista pred sobom nisi video. Slovenci su izbacili na tu deonicu sve sto su imali za ciscenje snega, ali je dubina snega na autoputu bila uvek izmedju 10 i 20 cm. Na HR granicu stizem u 12:00...cekam do 24:00 da predjem. Dvanaest sati je trajalo dok su Hrvati uspeli dva turska slepera, koji su se preticali (???), kolidirali pri tome, i na sred autoputa popreko prevrnuli. Kroz HR sam skoro sam bio na autoputu. Tu i tamo neki auto, ali uglavnom samo ja i cistaci snega. Mrkla noc, a veje li veje. U Srbiju sam stigao u 5:00. Pozarevac ocigledno celu noc nije bio ciscen. Kompletan grad je lezao ispod 40-60cm snega. Do kuce nisam mogao da odem autom (kuca mi je na "brdascu")...Parkirao sam na benzijskoj pumpi, podmitio ljude da mi cuvaju auto, uzeo koferce sa osnovnim potrebama i peske, probijajuci se kroz smetove, otisao do kuce. Eto, to je ta prica. I ponavljam, da mi je Honda negde usput crkla, crko bih i ja. Posle ove kataklizmicne avanture razvio sam neka osecanja prema mojoj Hondi, kao da je ziv covek. Osecam neku zahvalnost prema njoj.

brb

pre 7 godina

subaru vazi za najpouzdaniji automobil i ozbiljno razmisljam da mi neki od modela bude sledeca kupovina.

iskustva? preporuke? dobre i lose strane jednog subarua?

Bradonja

pre 7 godina

Ja licno nisam imao nikakva iskustva sa Subaruom, ali sam cuo, a i citao dosta, da je to jedan od najpouzdanijih automobila na svetu.

Nikola

pre 7 godina

Genijalno izgleda, lici pomalo na Mitsubisija Pajera, ali ipak izgleda mnogo bolje. U Evropi ga verovatno nece ni ponuditi, ali ako bi ga bilo, i ne kosta vise od 45.000€ (sa vrhunskom opremom) kupujem.

Shamu

pre 7 godina

Vozim Tribecu 10 godina, skoro 200000km. Jako sam zadovoljan, bez vecih problema. Ponovo gledam Subaru, Outback na primer, ali sto da ne i ovaj novi SUV.
Vrlo pouzdan u zimskim uslovima, udoban i lak za voznju, bez problema odradjuje visednevna putovanja 6 ljudi.

đenka

pre 7 godina

Imao sam Forestera 2.0 dizel, 2008-mo, kupio ga i prva registracija 2009-te. Prva generacija boxer dizela bilo gde u svetu. Vozio sam ga 6 godina i prezadovoljan sam automobilom. Normalno je da prvi motori koje neko razvija moraju imati neke sitne greške koje se eksploatacijom tek pokažu. Meni su ih sve otklonili, bez da sam ja imao troškove oko toga, čak i kad je istekao garantni rok. Sada vozim Outback, godinu i par meseci. Prešao sam oko 60000km. "Isti" je motor, ali 8-me generacije. Više nego prezadovoljan, a o automatskom menjaču mogu tek da pričam. Ubrzava, malte ne, kao električni auto. Nemam osećaj da menja brzine. Sledeći auto će biti, već sad znam, SUBARU

NIKOLA

pre 7 godina

Ovi automobili nisu za Evropu,hit su srednji porodični SUV oko 4,5 metara dužine što je i normalno, de ćeš ovoliko čudo, ne može ni na parking mesto da stane.Ovi prvi polako istiskuju i limuzine sa tržišta koje su takođe predugacke a često nemaju peta vrata.Eno samo pogledajte koliko izgubi na vrednosti limuzina i veliki SUV kao polovan u odnosu na srednji SUV.

Subaru Outback Driver

pre 7 godina

Ali fascinantni su mi oni koji kupe Subaru dizela. Nemam pravu reč za takve.
(Car, 22. novembar 2016 14:53)

A sto to? Pa upravo Subaruov bokser dizel motor ( 2,0 L/150 KS) je legendaran. Ne cujes ga, ne proizvodi skoro nikakvu vibraciju a trosi 5,2 L / 100 km. Nemam ja za takve kao sto si ti pravu rec, za ljude koji pisu o necemu o cemu nemaju pojma. Da li si ikada seo u jednog Subarua, ili jos uvek vozis Juga?

simic

pre 7 godina

i ja sam imao istih problema sa foresterom kao Zoran. i korpa menjaca, i diferencijal i silen blokovi koji ne mogu da se kupe odvojeno nego moraju sa letvom.... odlucio sam da ga promenim kada su krenuli da crkavaju senzori i prekidaci... senzor za podesavanje visine farova u zavisnosti od opterecenja = 400 evra, prekidac rikverc svetla = 180 evra... i tako dalje... kupio sam novi auto u istoj klasi ali ipak zalim za foresterom jer je super zabavan za voznju u odnosu na konkurenciju.