Automobili

Subota, 17.12.2011.

15:15

Kako nastaje Aston Martin Cygnet?

Aston Martin Cygnet je mali, ali veoma skup, gradski automobil, koji je napravljen na bazi Toyote iQ. Kako bi pokušali da opravdaju veliku razliku u ceni između Cygneta i njegovog japanskog srodnika, u britanskoj kompaniji su snimili promotivni video na kojem je prikazana tehnologija proizvodnje najmanjeg Aston Martina.

Izvor: B92

Default images

Poređenja radi, osnovna verzija modela Cygnet u Velikoj Britaniji košta 31.000 funti (36.300 evra), dok za Toyotu iQ sa istim 1.33 litarskim benzinskim motorom treba izdvojiti 12.775 funti (oko 15.000 evra).

U Aston Martinu su želeli da pokažu javnosti šta njihovi kupci dobijaju za razliku u ceni koja iznosi 20-ak hiljada evra:



Kao dodatni argument navedeno je da se za sklapanje jednog automobila utroši 150 radnih sati osoblja ove fabrike.

Međutim, i pored ručne izrade i ekskluzivnog enterijera automobila, teško je oteti se utisku da Cygnet nije ništa drugo nego lepo “obučeni” iQ koji se prodaje po paprenoj ceni.

Saznajte više o modelu Aston Martin Cygnet

Vozili smo: Toyota iQ 1.0 VVT-i

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: