Život

Sreda, 11.11.2020.

18:35

Studio Prve TV privukao pažnju javnosti: Animacije za Dan primirja bez konkurencije FOTO

Prva TV, kao i uvek, ulaže velike napore kako bi gledaocima, pored pravovremenih, objektivnih i tačnih informacija, pružila najkvalitetniju vizuelno-zvučnu prezentaciju aktuelnih tema.

Izvor: B92

Studio Prve TV privukao pažnju javnosti: Animacije za Dan primirja bez konkurencije FOTO
Foto: printscreen/Prva TV

Prva televizija je u oktobru prošle godine donela revolucionarni pomak ne samo na srpsko već i regionalno medijsko tržište izgradnjom multimedijalnog studija koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog informativnog programa.

Izgled vesti osvežen je novim grafičkim paketom, a rezultat tehnoloških inovacija mogli smo videti i večeras u centralnoj informativnoj emisiji Prve - "Vesti u 18 h" kroz takozvani program proširene stvarnosti.

Putem ove plaforme predstavljen je prilog o obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu, a pažnju gledalaca je posebno privukao način na koji su predstavljeni podaci o ovom događaju.

Dok je voditeljka podsećala na koji način je sve u Srbiji obeležen Dan primirja, kao i šta znači za našu zemlju, paralelno su se u studiju pojavljivale ilustracije, odnosno slike koje grafički upotpunjuju vest - Natalijina ramonda, barikade kao iz rova...
Foto: printscreen/Prva TV
Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest "proširenu stvarnost", koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet.

AG sistem omogućava tako jedinstven iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.

Posle izuzetnih ulaganja i napora celog tima, ove tehnološke inovacije sada su u punom pogonu i kapacitetu.

Vesti Prve kao jedne od vodećih u zemlji, omogućavaju svojim gledaocima jedinstvenu, sadržajniju i kvalitetniju prezentaciju informacija, a usvajanjem i primenom inženjerskih poduhvata Prva se pridružuje velikim svetskim medijskim kućama.

Primena proširene stvarnosti, jedne od najsofisticiranijih platformi, predstavlja iskorak u produkciji sadržaja Prve televizije, čime je ova kuća još jednom potvrdila lidersku poziciju među nacionalnim emiterima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: