Život

Ponedeljak, 08.03.2021.

14:29

"Postoje borbene žene i one koje glumataju": Hrvatski predsednik sa novom bizarnom izjavom

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji danas boravi u Sisku i Petrinji, smatra da postoje dve grupe žena - one borbene i one koje, kako je rekao, glumataju.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: EPA/ FILIP SINGER

"Postoje žene i žene. Sve to skupa čudi mene", rekao je u stihu Milanović upitan šta misli o Danu žena. Postoje, pojasnio je, žene koje su jake i borbene, koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu "udariti u jedno mesto".

"I postoje žene koje glumataju", rekao je hrvatski predsednik, a na pitanje na koga tačno misli, novinare je ostavio bez odgovora, preneli su hrvatski mediji.

U svetu se danas slavi Međunarodni dan žena, koji je prvi put u svetu obeležen u Njujorku 1908. godine, a u Srbiji šest godina kasnije.

Tog 8. marta 1908. godine je 15.000 žena izašlo na ulice Njujorka tražeći kraće radno vreme, veće plate i pravo glasa, a godinu dana kasnije Socijalistička partija SAD je proglasila prvi Nacionalni dan žena.

Na današnje izjave mu je statusom na Facebook-u kratko odgovorila saborska zastupnica Marijana Puljak.

"Postoje predsjednici država, a postoji i Milanović", napisala je Puljak na Facebook-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: