Utorak, 21.10.2014.

21:18

Ojačajte imunitet sokom od cvekle

Izuzetno lekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Izvor: Izvor: Veèernje novosti

Default images

Omiljena u kuhinjama širom sveta, izuzetno lekovita i zdrava, cvekla je idealna namirnica za ovo doba godine kada nam je neophodna maksimalna zaštita od virusa.

Nutricionisti je posebno preporučuju jer sadrži gotovo sve minerale - kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, magnezijum, gvožđe, bakar, mangan, fluor, jod, sumpor, litijum i brom. Osim toga, obiluje i vitaminima C, B1, B2 kao i vitaminom B12 koji biljne namirnice retko sadrže. Crvenu boju daje joj pigment antocijan koji pomaže obnavljanje krvi.

Cvekla se uglavnom jede kao salata, bilo sveža ili kuvana, a stručnjaci sve češće preporučuju i lekoviti sok od cvekle koji je odličan za jačanje imuniteta, lečenje malokrvnosti, regulisanje pritiska, sprečavanje raznih uplanih procesa.

Redovno konzumiranje soka pospešuje čišćenje jetre, sprečava i bolesti krvnih sudova, disajnih organa i ubrzava metabolizam. Da bi sok od cvekle bio ukusniji dodajte u njega malo meda i limuna.

Izvor: Večernje novosti
Foto: whatniccieate / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: