Region 0

22.05.2024.

14:30

Milanović: Ne preti nam ustašluk, nego koruptivni kartel

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oštro je danas kritikovao novu vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta predvođenu premijerom Andrejem Plenkovićem, poručivši da Hrvatskoj ne preti ustašluk, već koruptivni kartel.

Izvor: Tanjug

Milanović: Ne preti nam ustašluk, nego koruptivni kartel
TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL KASAP/bs

Podeli:

To što je Plenković uradio formiranjem vlade Milanović je nazvao "maskirovkom" kakvu, kako je kazao, ne bi osmislio ni Vladimir Putin.

"Radiš jedno, pričaš drugo. Ova priča o tome da, a to Milorad Pupovac i njegovi sateliti ponavljaju, da je Plenković zaštitnik Hrvatske od ekstremizma, od ustaštva, to je izmišljotina. Plenković je sklopio sporazum sa strankom koja je na izborima imala 10 posto, nisu dobili ništa, postoji neki razlog zašto ne traže ništa od Plenkovića. Plenković nikoga ne štiti ni od čega. Srbi u Hrvatskoj ne trebaju zaštitnike, Plenkovića, a još manje Pupovca", rekao je Milanović u Rijeci, gde je prisustvovao svečanoj sednici Senata tamošnjeg Univerziteta.

Upozorio je da Hrvatskoj preti, kako je kazao, koruptivni kartel, a to je HDZ i ta pretnja je realna.

"Građani su tražili da taj tip ode, a on je i dalje premijer. Ako to neko želi da ospori, možemo razgovarati. Je li to protivustavno? Nije. Je li gadljivo? Jeste. Imao je dovoljno, ne najviše", rekao je Milanović.

Kako je istakao, onda se našao neko ko mu je pokrpio rupe, a ništa nije od HDZ-a i Plenkovića tražio.

"Ne preti Hrvatskoj ustašluk, postoji pretnja korupcije i lopovluka kad Pupovac i njemu slični dignu ruke za Ivana Turudića. Pupovac radi ono što mu kaže Plenković", rekao je Milanović i dodao da "takvu ljubav niko nije video".

"Ljubav i poneka psovka, to je za nas važno i važnije od Palestine i Izraela, čak i od finala Kupa", rekao je Milanović i ponovo ustvrdio da Hrvatskoj ne preti desnica.

"Ta desnica će pozvati Pupovca da glasaju za Plenkovića i štite lopove u Vladi koje štiti celo vreme, da glasaju za Turudića koji je doveo do mog uključenja u kampanju, što nije protivustavno", rekao je predsednik Hrvatske.

Dodao je da od ove vlade ne očekuje ništa.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: