Nova vest
Košarka 25

20.5.2024.

21:15

"To što ne idem na Olimpijske igre je najveće razočaranje u mom životu"

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole pre nekoliko dana objavio je spisak od 19 igrača koji konkurišu za OI u Parizu, a među njima se nije našao bek Timoti Luvavu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Na spisku se nalaze: Endru Albisi, Metju Strazel, Teo Maledon, Kilijan Hejs, Frenk Ntilikina, Nando de Kolo, Evan Furnije, Bilal Kulibali, Nikola Batum, Isaija Kordinije, Eli Okobo, Usman Dijeng, Nadir Ifi, Geršon Jabusele, Rudi Gober, Viktor Vembanjama, Matijas Lesor i Džejlen Hord.

Selektor francuske će do početka Olimpijskih igara skratiti spisak na 12 igrača, a nekadašnji igrač Mege razočaran je što se nije našao u konkurenciji.

"Veoma sam razočaran. Mislim da je to bilo najveće razočaranje u mom životu, u mojoj karijeri", rekao je Luvalu, košarkaš Asvela i igrač koji je u Tokiju sa Francuskom osvojio olimpijsko srebro.

"Odluka je doneta. Nisam selektor reprezentacije, samo košarkaš. Tu sam da dam 100 posto. Malo sam bio iznenađen, malo razočaran... Veoma razočaran, ali tako je. Takav je život, to je košarka. To nije jedna od stvari koje kontrolišem. Mogu da kontrolišem šta radim na terenu", rekao je Luvavu.

Luvavu je u tokom ligaškog dela sezone u Evrolige prosečno beležio 13,0 poena, 3,4 skoka, 2,3 asistencije i 1,1 ukradenu loptu  na 28 utakmica u dresu Asvela.

Francuska je u grupi sa Nemačkom, Japanom i pobednikom kvalifikacija iz Letonije.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Podeli:

Komentari 25

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu