Zanimljivosti 66

22.05.2024.

8:25

Ubacio u treću, umesto u petu: Nepažnja će ga koštati 40.000 evra

Ova priča može da posluži kao upozorenje svim vozačima koji imaju automobile sa manuelnim menjačem.

Izvor: Poslovni.hr, B92

Ubacio u treću, umesto u petu: Nepažnja će ga koštati 40.000 evra
Toyota

Podeli:

Prebacivanje u pogrešnu brzinu može se dogoditi svakome, ali ponekad može biti fatalno. Pogotovo ako prebacite u niži stepen prenosa umesto u viši, a šteta je veća ako to radite na visokim obrtajima.

Upravo to se dogodilo jednom vlasniku sportske Toyote Corolle GR u Americi.

Vlasnik nove Corolle GR je doživeo je pravu noćnu moru pre nego što je autom prešao 800 kilometara. Ali ono što ga je još više šokiralo bio je račun za popravku, koji je bio toliko veliki da je praktično mogao da kupi potpuno nov automobil, piše Carscoops.

Toyota

Vlasnik automobila priznao je da je prilikom ubrzanja prebacio menjač u nižu (pogrešnu) brzinu i da nije bio siguran šta će se desiti, ali račun od 42.180 dolara svakako nije bio ono što je očekivao.

Ispričao je kako se jedne večeri vozio kući s posla i prebacio u treću brzinu dok je nameravao da prebaci u petu.

Toyota

Na osnovu dokumentacije koju je priložio Carscoopsu, u servisu smatraju da su obrtaji motora porasli na 8.900 obrtaja u minuti, a Corolla GR ima dozvoljeni maksimum na 6.500.

Zapisnici iz servisa pokazuju da su ventili na cilindrima bili savijeni, metalne strugotine su pronađene u motornom ulju, a da je jedan klip napravio useke u zidu cilindra.

Toyota USA poslala je terenskog tehničara da proveri automobil i oštećenje. Na kraju je kompanija odbila da pokrije štetu na vozilu koje je pod garancijom, što je i razumljivo.

Podeli:

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

18 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

13 h

Podeli: