Tehnopolis

Nedelja, 23.04.2017.

08:32

Reji Robo sam skenira i pakuje robu koju ste kupili

Reji Robo sam skenira robu i pakuje u kesu sve stvari koje ste kupili u prodavnici. Najnovija kasa, koju je napravio Panasonic, koristi male ID markice sa radio frekvencijom koje su pričvršćene na svaki artikl i pomoću njih sabere sve što se nalazi u korpi na kraju kupovine.

Izvor: dailymail.co.uk, net.hr

Reji Robo sam skenira i pakuje robu koju ste kupili
Printscreen YouTube/Panasonic Newsroom

Sve što treba da urade je da izaberu što žele sa polica i da zatim staviti korpu pred blagajnu, koja će sama sve sabrati i naplatiti, a potom i spakovati kupljenu robu u kese.

Donji deo korpe se spusti i svi predmeti iz nje padnu u kasu. Ekran prikazuje svaki predmet u korpi, kao i ukupnu cenu kupljene robe.

Sve što je kupcu preostalo je da izaberete način plaćanja, ubaci gotovinu ili karticu i može da nastavi dalje.

Panasonic tvrdi da će Reji Robo skratiti vreme kupovinu za 10 odsto. Sistem se trenutno postavlja u trgovine širom Japana. Cilj je da se, do 2025. godine, nađe u svim radnjama širom te države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: