Petak, 04.09.2009.

10:19

Maradona: "Pobedićemo Brazil!"

Selektor Argentine Dijego Maradona predviđa pobedu svoje selekcije protiv Brazila u subotu u ključnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Navijači su mu poručili da je bolje da bude tako, jer su „Gaučosi“ u grčevitoj borbi za plasman na turnir u Južnoj Africi sledeće godine. Poraz bi stavio Maradonu pod još veći pritisak od strane verovatno najzahtevnijih navijača na svetu, a mnogi od njih problem vide u odabranoj taktici.

Tenzije samo rastu, pošto se Argentina sledeće nedelje sastaje i sa reprezentacijom Paragvaja, koja je ispred njih na kvalifikacionoj tabeli.

„Pobedićemo jer imamo bolje igrače“, rekao je Maradona.

Brazilcima nije potrebna posebna motivacija protiv najvećeg rivala, ali su je u ovim rečima dobili. Brazil je u mnogo boljoj formi, dok se Argentinci nalaze u situaciji da propuste Svetski kup prvi put od 1970. godine.

Brazil je prvi tim sveta i vodi u kvalifikacijama sa 27 bodova ispred Čilea sa 26, Paragvaja sa 24 i Argentine sa 22 boda. Iza su Ekvador sa 20, Urugvaj sa 18 i Kolumbija i Venecuela sa 17. Četiri prvoplasirana tima će se automatski kvalifikovati u Južnu Afriku, dok će petoplasirani igrati plej-of sa četvrtoplasiranim timom Konkakafa za još jedno mesto.

U preostala četiri duela u subotu igraju: Kolumbija – Ekvador, Peru – Urugvaj, Paragvaj – Bolivija i Čile – Venecuela. Posle tog kola, svakoj od 10 ekipa u kvalifikacijama ostaje po tri meča.

Argentina je dala samo dva gola na poslednje tri utakmice kvalifikacija. Dva duela su izgubili – od Ekvadora 2:0 i Bolivije 6:1, dok su kod kuće savladala Kolumbiju sa 1:0. Meč protiv Brazila igraće se na Higante de Arojito stadionu u Rosariju, pred 45.000 bučnih navijača. Maradona je tražio da se utakmica premesti na stadion River Plate u Buenos Airesu, ali je takođe zahtevao da se trava ošiša što kraće, kao bi brzonogi Lionel Mesi iskoristio svoju brzinu u odnosu na odbrambene igrače Brazila.

Brazil je neporažen u 17 mečeva, ali nije pobedio Argentinu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo od 1995. godine. Pobedom „karioke“ bi obezbedile mesto u Južnoj Africi, uz trijumfe Kolumbije i Perua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: