Utorak, 02.01.2018.

08:23

Mugurusa predala, Krunićeva u četvrtfinalu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brizbejnu.

Izvor: AK

Mugurusa predala, Krunićeva u četvrtfinalu
Foto: Getty images

Krunićevoj je meč predala Garbinje Mugurusa, iako je vodila 7:5, 6:7 (3), 2:1, uz brejk prednosti u trećem setu.

Španjolka je odustala u odlučujućem setu zbog problema sa grčevima u mišićima. Ovo joj je četvrta uzastopna predaja u Brizbejnu.

"Razočarana sam, nije lepo videti koleginicu da tako završi meč. Prošla sam dalje, ali meč nije završen. Nadam se da će biti bolje u nastavku sezone i da će se brzo oporaviti", rekla je Krunićeva.

Krunićeva će se u borbi za polufinale sastati sa Letonkom Anastasijom Sevastovom, koja je u četvrtfinalu bila ubedljiva protiv Rumunke Sorane Kristee sa 6:2, 6:2.
Foto: Getty images
Srpkinja je prva napravila brejk na meču za 2:1, ali je Mugurusa poravnala na 4:4, a potom još jednim brejkom preokrenula za 1-0. Sredinim drugog seta se prvi put požalila na probleme, ali je uprkos tome povela 5:2.

Međutim, Krunićeva se nije predala, vratila je brejk i izjednačila na 5:5, a onda u taj-brejku stigla do 1-1 u setovima. Mugurusa i u trećem setu pravi brejk za 2:1, ali nije mogla da nastavi meč.

"Nije mi smetala vrućina, pokušavala sam da krostim svoja oružja. Nisam mogla da se nadjačavam s njom jer je Garbinje mnogo snažnija od mene. Ona je pogađala neke "ludačke" poene", istakla je Krunićeva.

U četvrtfinale se plasirala i Francuskinja Aliz Korne, pobedom nad Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni sa 6:1, 7:5. Ona čeka bolju iz duela između Džoane Konte i Ajle Tomljanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: