Subota, 27.08.2016.

23:00

L1: Dižon zaustavio Lion, Lakazet ne može sâm

Ekipa Olimpika iz Liona pretrpela je prvi poraz u novoj sezoni Lige 1, pošto je poražena u okviru trećeg kola na gostovanju Dižonu – 4:2.

Izvor:

L1: Dižon zaustavio Lion, Lakazet ne može sâm
Getty Images

Lion je posle prvog neuspeha pao sa čela tabele na četvrto mesto sa šest bodova, dok je domaćin upisao prvi trijumf i pobegao sa samog dna.

Gosti su poveli preko Tolisa u 20. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Samaritano izjednačio iz penala.

Međutim, prednost svom timu ponovo donosi Aleksander Lakazet u 37. minutu, svojim već šestim golom u sezoni, a konačan rezultat prvog dela igre postavlja Tavares u prvom minutu nadoknade.

Ipak, bilo je to sve od 'Lavova' jer je domaćin apsoluno dominirao u nastavku, što je i krunisao sa dva gola u finišu susreta. Najpre je Bahambula pogodio za preokret u 73. minutu, da bi konačan rezultat postavio Les Melu u 88.

Poraz Liona iskoristio je Gengan i trijumfom nad Nansijem u gostima 2:0 preuzeo prvo mesto, a drugu pobedu zabeležio je i Kaen – savladavši Bastiju kod kuće istim rezultatom.

Nica i Lil remizirali su 1:1, identičan rezultat bio je i na susretu Monpeljea i Rena, dok je Mec pobedio Anžer kao domaćin – 2:0.

Na otvaranju kola, Olimpik iz Marseja stigao je do prva tri boda, pobedom nad Lorijanom na Velodromu 2:0, dok tačku na treću rundu stavljaju Bordo i Nant, Sent Etjen i Tuluz, odnosno Monako i Pari Sen Žermen u nedelju.

Liga 1 – treće kolo:

Dižon – Olimpik Lion 4:2
Nansi – Gengan 0:2
Monpelje – Ren 1:1
Nica – Lil 1:1
Kaen
– Bastija 2:0
Mec
– Anžer 2:0

nedelja:
15.00 Bordo – Nant
17.00 Sent Etjen – Tuluz
20.45 Monako – Pari Sen Žermen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: