Četvrtak, 10.01.2013.

19:27

Braća Marković napustila Partizan

Fudbalski klub Partizan ostao je bez dva talentovana mlada fudbalera.

Izvor: B92

Default images

Ivan i Vanja Marković, blizanci rođeni 1994. godine, sele se u Poljsku, gde će igrati za ekipu Korona Kjelce.

Vezni igrač Vanja i napadač Ivan ponikli su u Zemunu, a pre dolaska u Partizan bili su u Holandiji, u školi VVV Venlo. Oba su nastupala za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Stav fudbalskog kluba Partizan je da su oba igrača slobodna da izaberu novi klub, jer je procena ljudi u omladinskoj školi kluba iz Humske da više na njih ne računaju.

Njihova nova ekipa jena polusezoni 13. u poljskoj Ekstraklasi, sa 16 bodova iz 15 mečeva. Iako ih od zone ispadanja dele samo dva mesta, gotovo izvesno će opstati, jer tandem ispod crte GKS Belhatov – Podbeskidzje Bjelsko-Bjala ima samo po šest bodova.

Veliku pomoć u novoj sredini imaće od veterana Aleksandra Vukovića, koji za Koronu igra od 2009. Vuković je takođe nekadašnji Partizanov junior, a u Poljskoj je već 12 godina, uz dva kratka izleta u Grčku. Za to vreme je 33-godišnji Banjalučanin osvojio dve titule, po jedan kup i superkup, sve u dresu Legije, a ima preko 240 nastupa u Ekstraklasi.

Zanimljivo je da je menadžer braće Marković ranije bio sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

Srpski fudbal ove zime ponovo potresaju odlasci mladih fudbalera – Crvenu zvezdu su napustila dva mlada talentovana golmana – Marka Dmitrovića (1992) i Rastka Šuljagića (1995).

Iako su u pitanju igrači koji su članovi mlađih selekcija Srbije i smatraju se velikim talentima, niko od njih nije dobio priliku u prvom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: