Ponedeljak, 04.01.2021.

08:36

NFL: Vašington u plej-ofu, Pekersi izborili slobodan vikend

Ekipa Vašingtona pobedom nad Filadelfija Iglsima 20:14 osvojila je u poslednjoj nedelji NFL sezone diviziju Istok NFC i plasirala se u plej-of.

Izvor: B92

NFL: Vašington u plej-ofu, Pekersi izborili slobodan vikend
Foto: Profimedia

Vašington je bio pod pritiskom jer ga je samo pobeda vodila u doigravanje, nakon što su Džajantsi protiv Dalasa stigli do šeste pobede u sezoni.

Ekipu koja je uoči sezone ostala bez tradicionalnog imena do plej-ofa je predvodio čovek kome su pre godinu dana rekli da će možda ostati bez noge.

Aleks Smit je bacio dva tačdaun pasa za istorijski trijumf u Filadelfiji jer je Vašington postao prvi tim u Superboul eri koji je stigao do plej-ofa nakon starta sezone 2-7.

Vašington će u prvoj rundi plej-ofa kao četvrti tim NFC biti domaćin Tampa Bej Bakanirsima, koje je Tom Brejdi predvodio do skora 11-5.

Bakanirsi su u nedelju savladali Atlantu 44:27, a Brejdi je sa četiri tačdauna stigao do ukupno 43 u sezoni iako ima isto toliko godina.

On je tek drugi kvoterbek u istoriji koji je bacio više od 40 TD u jednoj sezoni sa dva različita tima, posle Pejtona Meninga.

Plej-of su u poslednjoj rundi regularnog dela sezone izborili i Los Anđeles Remsi pobedom nad Arizona Kardinalsima 18:7.

Troj Hil je vratio intersepšn za 84 jarde, uz još jednu nadmoćnu igru odbrane Remsa za treći uzastopni plasman u plej-of, gde "ovnove" čekaju Sijetl Sihoksi.

Posle tri godine u plej-of su se vratili Indijanapolis Koltsi pobedom nad Džeksonvil Džeguarsima 28:14. Čeka ih otkrovenje sezone Bafalo Bilsi.

Nju Orleans Sejntsi su pobedom nad Karolina Pantersima 33:7 izborili drugo mesto u NFC, pa će plej-of početi protiv Čikago Bersa.

Aron Rodžers bacio je četiri tačdauna za pobedu Grin Beja nad Čikagom 35:16 čime su Pekersi osvojili prvo mesto u NFC konferenciji i slobodan prvi vikend u doigravanju.

Plej-of počinje u subotu utakmicama Bafalo – Indijanapolis (19.05) i Sijetl – L.A. Rems (22.40).

Plej-of:

AFC:

slobodni Čifsi
Bils – Kolts
Stilers – Brauns
Tajtens – Rejvens


NFC:
slobodni Pekersi
Sejnts – Bers
Sihoks – Rems
Vašington – Bakanirs
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: