Četvrtak, 13.06.2019.

18:30

Američka fudbalerka odbila da peva himnu: Trampe, j**i se!

Američka fudbalska reprezentativka Megan Rapino odbila je da peva himnu na utakmici između SAD–a i Tajlanda i tako nastavila proteste protiv državnog vrha.

Izvor: SN

Američka fudbalerka odbila da peva himnu: Trampe, j**i se!
Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Dok su ostale saigračice uglas pevale himnu SAD, Megan Rapino, zamenica kapitena i jedna od najiskusnijih u ekipi, nemo je posmatrala zastavu svoje zemlje.

Rapino je, pre nekoliko godina, postala prvi beli sportista koja je kleknula tokom intoniranja nacionalne himne i tako stala rame uz rame sa Mahmudom Abdul Raufom (rođen kao Kris Džekson) i Kolinom Kapernikom kao istaknuti sportisti koji se bore protiv rasne nejednakosti, policijske brutalnosti i ostalih stvari.

"Verovatno nikada neću staviti ruku preko svog srca i verovatno više nikada neću zapevati nacionalnu himnu. Zaista je dobar osećaj reći Trampu i njegovoj administraciji "Je***e se"! Oni se veoma ružno ponašaju prema ljudima koji ne liče na njih", Rapino

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: