Petak, 24.09.2021.

10:32

Uslovi za ulazak u Grčku do 1. oktobra

Aktuelne mere i uslovi za ulazak u Grčku nisu se promenili i danas su produženi do 1. oktobra.

Izvor: Tanjug

Uslovi za ulazak u Grčku do 1. oktobra
Foto: Shutterstock/Nicolaos Tamvakis

Prema odluci Vlade Grčke, svi posetioci "bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju ", kao i u protekla četiri meseca, imaju četiri mogućnosti, u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na kovid 19.

Kako je prenela agencija MIA, ulazak je i dalje moguć uz negativan antigenski test na kovid 19, star najviše 48 sati pre dolaska u Grčku ili uz negativan PCR test, koji je urađen u poslednja 72 sata pre dolaska.

Odobren je ulazak i u slučaju kompletne imunizacije protiv koronavirusa, uz potvrdu o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 14 dana od revakcinacije ili uz potvrdu da je osoba preležala kovid 19, u periodu od najmanje 30, a najviše 180 dana od putovanja.

Ove obaveze važe za odrasle i za maloletnu decu od 12 godina i stariju, a sva lica (važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Pasenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) – i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Licima koja ulaze u Grčku, prema važećim merama, biće urađeno nasumično testiranje na osnovu zdravstvenog algoritma, a za sve putnike, bez obzira na nacionalnost i način ulaska, koji u Grčku stižu iz sledećih zemalja: Egipat, Albanija, Argentina, Severna Makedonija, Bugarska, Brazil, Gruzija, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Indija, Kina, Libija, Maroko, Pakistan, Rusija i Turska, a koji prilažu samo negativan test, kao uslov za ulazak je negativan rezultat obaveznog PCR testa i brzog testa na ulaznim tačkma u Grčkoj.

Obavezno testiranje se ne odnosi na one koji imaju važeću potvrdu o vakcinaciji od koje je prošlo 14 dana od druge doze ili potvrdu da su preležali bolest u proteklih šest meseci.

Evropski digitalni kovid sertifikat i dalje je četvrta alternativna mogućnost ulaska u Grčku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: