Subota, 09.11.2019.

13:04

Najviši lift na svetu: Uz stenu do najlepšeg pogleda na nacionalni park VIDEO

Staklena kabina pruža turistima mogućnost da uživaju u pogledu na prelepu prirodu kineskog nacionalnog parka.

Izvor: B92

Najviši lift na svetu: Uz stenu do najlepšeg pogleda na nacionalni park VIDEO
Foto: depositphotos/ Imaginechina-Editorial

Lift Bailong (Lift sto zmajeva) nalazi se u Nacionalnom parku Džangđiađie u Kini. Ovo je lift koji dostiže najveću visinu na svetu, na otvorenom, i to 326 metara.
Foto: depositphotos/ Imaginechina-Editorial
Lift se podiže uz liticu Vulingiuan, a kako je su stranice staklene, pogled iz lifta je neverovatan na zelenu površinu kojom je prekriveno područje.
Foto: depositphotos/ Imaginechina-Editorial
Osim što je najviši, ovo je i najteži lift na otvorenom, a izgradnja je trajala od 1.999 do 2002. godine. ovaj projekat je izazvao mnoge diskusije o bezbednosti, ali i o prirodnoj sredini koja je postavljanjem lifta direktno narušena. Šine uz koje se lift izdiže ugrađene su u stenu, a do vrha je potrebno oko minut, dok je pre bilo potrebno više od sat vremena vožnje kako bi turisti uživali u pogledu na peščane stene koje su uvrštene na Uneskovu listu svetske baštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: