Ponedeljak, 26.09.2022.

13:19

Gradonačelnik Beograda s ambasadorom Francuske o kapitalnim projektima

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru ambasadora Republike Francuske u Srbiji Pjera Košara.

Izvor: B92.net

Gradonačelnik Beograda s ambasadorom Francuske o kapitalnim projektima
Foto: Beoinfo

Tom prilikom domaćin i gost podsetili su na tradicionalno prijateljstvo između dve zemlje i veoma dobru kulturnu i ekonomsku saradnju, preneo je Beoinfo.

Ambasador Košar i gradonačelnik Šapić razgovarali su i o saradnji francuskih kompanija na realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Posebno je naglašena uloga francuskih kompanija u uređenju komunalne deponije u Vinči, kojom će biti rešen jedan od najvećih ekoloških problema u ovom delu Evrope, kao i realizacija projekta izgradnje metroa, jednog od najvećih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Beogradu i Srbiji. Susret prvog čoveka glavnog grada Srbije i ambasadora Republike Francuske bio je prilika i da se uputi poziv investitorima da i dalje ulažu u naš grad.

Na sastanku je istaknuto i da je kulturna saradnja dve zemlje, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd i nakon epidemije kovida nastavio da bude atraktivna turistička destinacija i jedan od najposećenijih gradova u ovom delu Evrope. Pozvao je goste iz Francuske da nastave da dolaze u što većem broju u našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: