Kultura

Petak, 16.07.2010.

12:59

Tilva Roš na festivalu u Lokarnu

Debitantski film Nikole Ležaića "Tilva Roš" imaće svetsku premijeru 8. avgusta na festivalu u Lokarnu, dok je regionalna premijera zakazana za 30. jul na Sarajevo film festivalu, rečeno je danas agenciji Beta u producentskoj kući "Kiselo dete".

Izvor: Beta

Default images

"Tilva roš" je jedini dugometražni film iz Srbije u takmičarskom programu u Sarajevu, a u Lokarnu je uvršćen u konkurenciju za najbolji debitantski film.

Tinejdžerska drama režisera i scenariste Ležaića o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor prvobitno je trebalo da prvi put bude prikazana početkom godine na FEST-u, ali pošto do tada nisu uspeli da ga završe, producenti su srpsku premijeru najavili za jesen.

"Toda i Stefan, nerazdvojni prijatelji skejteri, provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmičeći se za naklonost Jelene, tinejdž-anarhiste iz Francuske. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugog", navodi se u sinopsisu filma.

Glavne uloge igraju Stefan Đorđević, Marko Todorović i Dunja Kovačević, a Ležaićev prvenac sniman je prošlog leta u Beogradu i Boru, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: