Kultura

Ponedeljak, 06.11.2017.

17:50

Pregovori u toku: Gospodar prstenova bi mogao da postane TV serija

Televizija Vorner bros - iza koje stoji istoimeni filmski studio koji je producirao Oskarom nagrađenu ekranizaciju "Gospodara prstenova" početkom ovog veka - ušla je u pregovore sa Studiom Amazon, koji je zainteresovan za otkup prava na Tolkinove romane kako bi ih pretočio u TV seriju sa željom da ona postigne globalni uspeh ravan HBO-ovoj seriji "Igra prestola", piše magazin Varajeti.

Izvor: B92

Pregovori u toku: Gospodar prstenova bi mogao da postane TV serija
Foto: Youtube Screenshot

Vorner je navodno o tome pregovarao i s Netfliksom i HBO-om, ali su se odlučili da pregovore započnu sa Amazonom.

Pregovori Vornera i Amazona sa vlasnicima prava na Tolkinova dela još su u ranoj fazi, a u njih je lično uključen i direktor Amazona Džef Bezos.

Trilogija "Gospodar prstenova" DŽ. R. R. Tolkina najpopularnije je i verovatno najznačajnije književno delo epske fantastike.

Početkom 2000. novozelandski reditelj Piter Džekson adaptirao ih je u filmove koji su postigli ogroman uspeh i kod publike i kod kritike, a uspeh je krunisan trijumfom trećeg dela - "Povratak kralja" - na dodeli Oskara 2003, kada je osvojio nagrade u svih 11 kategorija u kojima je bio nominovan.

Izvor: Nedeljnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: