Sreda, 04.09.2019.

12:00

Miško Plavi Trio ponovo na daskama Kolarčeve zadužbine

Nakon fantastičnog koncerta 2016. godine, Miško Plavi Trio će izaći ponovo pod svetla reflektora Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 21. septembra u postavi koja nastupa zajedno već devet godina.

Izvor: B92

Miško Plavi Trio ponovo na daskama Kolarčeve zadužbine
Foto: Promo

Multiinstrumentalista Milivoje Petrović poznatiji kao Miško Plavi nastupiće zajedno sa najpopularnijim domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara u regionu Srđanom Džonijem Dunkićem.

"Nakon pune sale i oduševljene publike 2016. godine, nadamo se istom i ovog puta. Očekuje vas nova muzika sa CD-a '1000 Osmeha' koji je upravo izašao i gosti Ana Stanić i Miroslav Tovirac na basu. I u Triju ima novina, Vasil Hadžimanov je nedavno doktorirao muziku, a Džoni je kupio nove bubnjeve. Čekamo vas!", izjavio je Miško Plavi povodom predstojećeg koncerta.

Na Kolarcu će publika imati prilike da čuje uživo album koji se pojavio na regionalnim i domaćim muzičkim terenima ove godine u aprilu mesecu.

Tokom svoje bogate muzičke karijere, članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat.

Sviraju kombinaciju klasične, jazz i mediteranske muzike koristeći i elemente soul, funk, reggae i world music uticaja sa naglašenim uplivom balkanskog folklora.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista. Međutim, poslednjih godina njegova najveća ljubav postala je harmonika sa kojom je izgradio i značajnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Ulaznice za koncert možete pronaći na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200 i 1.500 din. Koncert je zakazan za 20:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: