Ponedeljak, 05.10.2009.

13:35

ZZ top dolazi sa pet kamiona

Teksaški hard rok sastav "ZZ Top” dovodi sa sobom čak pet kamiona opreme i četiri autobusa pomoćnog ljudstva za koncert 18. oktobra u Beogradskoj areni, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Default images

O veličini koncerta “bradatih” rokera dovoljno govori i podatak da oni u Beograd, kao i na čitavoj Evropskoj turneji, donose svoj zvuk, svetlo i video opremu, što jasno govori da će koncert biti ne samo muzički već i vizuelni spektakl.

Oprema benda “ZZ Top” se prevozi sa 5 kamiona a ljudstvo sa 4 autobusa.

25. septembra nastupili su na trodnevnom koncertu u Singapuru, povodom održavanja Formule 1. Od 8. novembra počinju turneju u Evropi koncertom u Amsterdamu. Pre Beograda nastupiće u Esenu, Majnhajmu, Beču, Bratislavi, Budimpešti i Ljubljani, a posle beogradskog koncerta predstaviće se publici u Bukureštu, Sofiji, Skoplju, Atini i Londonu. Od 18. novembra počinju turneju u Kanadi, sa već zakazana 4 koncerta.

Sve koncerte na Balkanskoj turneji bukirala je Avalon Produkcija, a beogradski koncert biće održan u koprodukciji Avalon Produkcije i Arene Beograd.

U prodaji su ulaznice po cenama: 1990, 2990 i 3490 dinara (koliko iznose ulaznice za Fan Pit i „Golden Seats“). Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs .

Teški teksaški trio "ZZ Top" nastao je krajem 60-ih godina prošlog veka. Karijeru hard rok benda sa bluz i bugi osnovom stvarao je postepeno, a sredinom 70-ih godine prošlog veka proslavio se albumima "Tres Hombres" i "Fandango", kao i hitovima "La Grange" (1973) i "Tush" (1975). U sledećoj deceniji svom muzičkom stvaralaštvu dodali su sintisajzere i snimili bestseler albume "Eliminator" (1983) i "Afterburner" (1985), kao i serijal video spotova sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama.

Ti spotovi postali su jedan od simbola muzičke televizije “MTV”, a i učvrstili su ikonografski izgled članova grupe - dvojica sa bradama, to jest gitarista Bili Gibons (Billy Gibbons) i basista Dasti Hil, i treći bez brade koji se preziva "Brada", to jest bubnjar Frenk Bird (Frank Beard).

Tokom 90-ih i kasnije, koncertna popularnost grupe je ostala na zavidnom nivou. To je jedna od malobrojnih svetskih grupa koja više od 35 godina svira u istom sastavu, a marta 2004. godine postala je i član "Rokenrol hola slavnih" . Najveći hitovi grupe "ZZ Top", između ostalih, su: "Gimme All Your Lovin'", "Give it Up", "Sharp Dressed Man" , "Legs", "Velcro Fly", "My Head's In Mississippi", “Viva Las Vegas”....

Slušajte "ZZ Top" na B92.fm

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: