Ponedeljak, 12.07.2010.

01:51

Spektakl Faith No More za pamćenje

Uz gledanje finala Mundijala u Južnoj Africi i nastupe Faith No More i The Chemical Brothers završen je 11. EXIT.

Izvor: B92

Default images

Veći deo poslednjeg dana EXIT-a prošao je u čekanju početka utakmice Španija - Holandija, a onda i u gledanju finala na video bimovima po celom Petrovaradinu, kao i na „Rege“ stejdžu.

Program na "Main Stageu" počeo je nastupom slovenačkog benda Elvis Jackson, a posle njih paraleleno sa utakmicom nastupili su Asutral(ijan)ci Pendulum.

Početak nastupa zvezda večeri i celog Festivala, američkog sastava Faith No More kasnio je celo poluvreme, tako da je njihov set počeo u 23.15h. Procenjuje se da je ispred Glavne bine u tom trenutku bilo više od 35.000 ljudi. Kultni sastav prošetao je kroz svoje hitove, od “Reunited” i "Evidence" do "Easy" i "Midlife Crisis"… Publika je fantastično prihvatila bend, a harizmatični Mike Patton pozdravio je fanove sa nostalgičnim usklikom “Zdravo, Jugoslavijo” i "nadahnutom" obradom pesme "Hajde Jano kolo da igramo" i to iz dva pokušaja. Usput je izluđivao obezbeđenje, testirao kvalitet scenografije i krana, dobacivao publici i tehničkim licima - ili jednostavnije, napravio šou kakav odavno nije viđen. Bez neke veće konkurencije, nastup Faith No More je događaj po kojem će se pamtiti ovogodišnje izdanje EXIT-a.



Tokom noći nastupili su The Chemical Brothers, Crystal Castles, Bambi Molesters, Consecration, Ritam nereda, Jamaica… Poslednji nastup održao se na "mt:s Dance Areni", gde je za gramofonima bio A Trak. Od 7.30h predviđeno je bilo da svi di-džejevi puštaju muziku zajedno, što će ujedno biti i poslednji zvanični nastup na ovogodišnjem EXIT-u.

11. EXIT festival održao se od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Za četiri dana na 20 bina nastupilo je više od 600 izvođača, a prema procenama organizatora Festival je prosečno po danu pratilo 40.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: