Aktuelno 3

24.05.2024.

13:18

Milena Radulović nakon videa podrške: "Ta pitanja su tu da nas ponize; To što kažem čitaće moja baka" VIDEO

Pitanja koja su postavljana su isključivo u cilju da budemo ponižene i ponovo se osetimo prljavo i loše, rekla je glumica Milena Radulović za TV Prva nakon što je objavljen video podrške zbog suđenja sa vlasnikom škole glume Miroslavom Aleksićem.

Izvor: B92.net

Milena Radulović nakon videa podrške: "Ta pitanja su tu da nas ponize; To što kažem čitaće moja baka" VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

"Dirnuta sam prisustvom svih tih ljudi. To nisu pitanja upućena samo meni, to su pitanja koja su genealno nama postavljana isključivo u cilju advokata Zorana Jakovljevića da nas ponizi, da nas izludi da se ponovo osetimo prljavo i loše. Tu su bila pitanja o tome da li sam položila vožnju, koji monolog sam govorila na prijemnom te su to pitanja koja su nepotrebna jer ne samo da žele da nas ponize i uvrede nego samo to žele da prolongiraju", rekla je Radulović.

Ona je dodala i da je umesto jednog ročišta, svedočila tri ročišta odnosno 12 sati, kao i da je u sudnici mnogo ljudi, jer se suđenje javno, te da je na njenom svedočenju bilo i oko 70 ljudi. Uz to, čuju se često čuju i podsmeh i podrugljivi komentari.

"Nije samo sadržaj pitanja koje ste čuli, nego i način podsmeha dok neko od nas odgovara na pitanja. Ponašanje odbrane od početka je kao da smo u nekom rijaliti programu, nema ni najmanje poštovanja. A ja sam tu najstarija sa 29 godina, znači ima tu mnogo mladih devojaka", istkala je Milena Radulović u razgovoru za TV Prva.

Direktorka Sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je da nije očekivala odjek u javnosti nakon videa podrške, ali da joj je drago da se ipak priča o tome jer je bitno da se skrene pažnja.

"To je nešto najstrašnije, prošle su takvu torturu, one ponovo doživljavaju viktimizaciju kroz ta pitanja i taj postupak",rekla je Vesna.

Kako je istakla, na žrtve nasilja situacija utiče vrlo negativno jer pitanje je da li će se neke žrtve odlučiti na taj korak kada vide kako ovo suđenje izgleda.

Ona je dodala da je vrlo teško da se toliko vremena provede u sudnici koliko je Milena provela, uz pitanja advokata, prisustvo javnih ličnosti, pitanja novinara.

"Ne možemo da pitamo zašto su ćutale, imale su razlog. Ljudi moraju da shvate da silovanje i seksualno nasilje nisu nešto što se odmah prijavi", dodala je.

Milena Radulović istakla je da je njihov slučaj javan i da je to dodatni teret, ali da bi volela da se situacija kao što je njena ne desi drugim ženama koje prijave nasilje.

"Mi nismo ni blizu kraju, to nije samo taj dan, trenutak, ja sam imala tri ročišta, to je 90 dana koji odu samo na to. Košmari, strah, neprijatno je. Uz to znam da će ono što kažem sutra u novinama čitati moja baka. Ne mogu sve to da opišem, ali se nadam da će uticati na buduće slučajeve i da se ovakvo ponašanje na sudu ne ponavlja", kazala je ona.

Više pogledajte u videu:

Izvor: Prva

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: