Ponedeljak, 25.08.2014.

12:21

"Odnosi sa Mađarskom unapređeni"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske u Srbiji Oskara Nikovica.

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer je sa Nikovicem razgovarao o putu Srbije ka EU, težini reformi sa kojima se Srbija suočava i podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije.

Tokom susreta obostrano je konstatovano da su odnosi dveju susednih zemalja unapređeni u prethodne dve godine i da se očekuje dalji napredak tih odnosa, kao i saradnje na ekonomskom nivou, posebno u oblasti infrastrukture u okviru izgradnje brze pruge Beograd-Budimpšeta, kao i izrade drugih zajedničkih projekata.

Na sastanku je posebno naglašeno izuzetno zalaganje ambasadora Nikovica na jačanju odnosa srpskog i mađarskog naroda, koji su sada na izuzetno visokom nivou, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: