Četvrtak, 10.10.2013.

14:34

Veljović: Policija je jedinstvena

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da se varaju oni koji žele da kažu da policija nije jedinstvena i dodao da nije protiv izbora načelnika na konkursu.

Izvor: Tanjug

Default images

On je izjavio da nijedna kadrovska promena neće pogoršati odnose u Direkciji policije, već će policiju učiniti još stabilnijom.

Veljović je istakao i da lično nema ništa protiv izbora policijskih načelnika na konkursu, kao i da je zagovornik depolitizacije policije.

"Neko želi da kaže da policija nije jedinstvena. Vara se. Policija je jedinstvena i ona će takva i ostati", rekao je Veljović novinarima u palati Srbija.

On je dodao da je policija stabilan sistem, da su kadrovske promene normalne i da će ih i dalje biti i u sedištu i u policijskim upravama u Srbiji, što je, kako je kazao, u interesu reforme policije.

Veljović je naveo da posao policije nije lak i jednostavan, da će uvek trpeti kritike i biti na udaru, ali da je obaveza policije da izdrži i da je borba protiv organizovanog kriminala prioritet.

Upitan o najavi ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da će svi načelnici policijskih uprava biti birani na konkursu, Veljović je rekao da nema ništa protiv toga i da je zagovornik depolitizacije policije, ali da, kako je rekao, za sada ne postoji zakonska mogućnost za tako nešto.

Da bi se ta ideja sprovela, objasnio je, neophodno je utvrditi kriterijume za raspisivanje konkursa, odnosno ko može da konkuriše i i kakve uslove treba da ispuni da bi bio načelnik policijske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: