Četvrtak, 06.12.2012.

17:00

U Novom Pazaru se ne čisti smeće

Radnici novopazarske "Čistoće" su stupili u štrajk kako bi skrenuli pažnju na tešku ekonomsku i materijalnu situaciju u kojoj je to javno preduzeće.

Izvor: Beta

Default images

Tokom štrajka biće poštovan zakonski minimum procesa rada, a smeće će se iznositi samo iz javnih ustanova od opšteg interesa.

Članovi Samostalnog sindikata i Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata traže isplatu četiri lična dohotka po zakonu i njihovo povećanje, uplatu doprinosa, isplatu troškova prevoza i uplatu sindikalne članarine.

Predsednik Samostalnog sindikata u "Čistoći" Ljutvo Mavrić rekao je radiju Sto plus da radnici neće odustati od svojih zahteva jer se preduzeće nalazi u katastrofalnom stanju.

On je istakao da su više puta čelnicima Gradske uprave ukazivali na probleme koje imaju, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

"Oni nemaju razumevanja za naše probleme i nisu spremni za razgovor, jer smo mi u poslednja četiri meseca slali dopise i gradonačelniku i
predsedniku Skupštine, ali nam se niko nije obratio. Ovo je moglo i drugačije da se reši, ali pošto nije štrajk će biti nastavljen i istrajaćemo u tome", rekao je Mavrić.

Kako je dodao, neki od rukovodilaca tog preduzeća su raznim pretnjama i napadima pokušali da uguše štrajk, ali će radnici istrajati u
svojim zahtevima i neće odustajati od štrajka.

Radnici "Čistoće" su iz sličnih razloga i prošle godine u više navrata štrajkovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: