Sreda, 07.12.2011.

11:13

Dežer: Srbija zaslužuje kandidaturu

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio u Beogradu da Srbija zaslužuje status kandidata za prijem u EU i da treba sačekati odluku 9. decembra.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Uslov je bio da se dijalog sa Prištinom nastavi i to se i desilo. Ne može se, međutim, sakriti činjenica da se odluka donosi u trenutku tenzija na Kosovu i u situaciji u kojoj su povređeni vojnici Kfora", rekao je Dežer na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština.

Na skupu u Sava centru, Dežer je izrazio nadu da će se Sporazum o integrisanom upravljanju granicama/prelazima primeniti i da će biti
uklonjene barikade, jer one više nemaju svrhu.

"Ako se to ispuni, možemo preći na sledeći važan zadatak na evropskom putu Srbije, a za to ne treba da čekamo sledeću vladu", poručio je Dežer.

Prema Dežerovim rečima, Kfor je delovao u skladu sa svojim mandatom, a "mandat Kfora je da održi mir, stabilnost i vladavinu prava".

Istovremeno, direktor za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino rekao je u Luksemburgu da očekuje da će Evropski savet u petak Srbiji dodeliti status kandidata za članstvo u EU.

Sanino je to rekao na sednici Komiteta za investicioni okvir za Zapadni Balkan u sedištu Evropske investicione banke, na kojoj učestvuje i potpredsednik vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: