Utorak, 17.08.2010.

19:40

Beograd ne podržava “deklaraciju“

Vlada Srbije ne stoji iza takozvane "Deklaracije Saveza opština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", kaže ministar Goran Bogdanović.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je i da Vlada u Beogradu ne podržava sadržaj tog teksta.

Bogdanović je, u izjavi Tanjugu, rekao da zvanični Beograd ne stoji iza dokumenta koji je nazvan “deklaracijom“ o nezavisnosti opština iz sastava “Saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“.

Taj dokument, koji je juče i danas postao dostupan javnosti na Kosovu, a nema potpisnika, izazvao je veliko interesovanje predstavnika Kfora, Kosovske policijske službe i medjunarodnih organizacija u Kosovskoj Mitrovici.

"Taj papir, koji neko predstavlja kao 'deklaraciju', samo može da pogorša bezbednosnu situaciju na Kosovu, ta i takva 'deklaracija' nije potrebna Srbima", istako je Bogdanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju je naglasio da će zvanični Beograd nastaviti da se diplomatskm sredstvima bori za očuvanje pokrajine u sastavu Srbije, i ponovio da tu takozvanu deklaraciju niko od predstavnika zvaničnog Beograda ne podržava.

Povodom tog teksta oglasilo se i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, navodeći da se radi o "fantomskoj deklaraciji o nezavisnosti saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je delo nekolicine neodgovornih ljudi".

"Ministarstvo za KiM poziva kosmetske Srbe da ne nasedaju na provokacije kako Prištine, tako i na postupke grupa i neodgovornih pojedinaca iz srpske zajednice, koji ne predstavljaju nikog drugog do sebe samih i zastupaju isključivo svoje lične interese i stavove", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Vlada Srbije ima jasno definisanu politiku prema Kosovu i Metohiji, koja je dobro poznata kosmetskim Srbima i od nje neće odustati. Sve što izlazi iz okvira te politike i relevantnih državnih institucija, nije u skladu sa državnom politikom, već je isključivo delo i stav neodgovornih pojedinaca", zaključije resorno ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: