Ponedeljak, 28.06.2010.

19:16

Tadić sa strip crtačem “Blica“

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa karikaturistom i strip crtačem lista “Blic“ Markom Somborcem.

Izvor: Tanjug

Default images

Tadić je pri tom poručio da javne ličnosti moraju biti tolerantne i otvorene za kritiku kao jedan od elemenata demokratičnosti čitavog društva.

Kako je Tanjugu rečeno u Kabinetu predsednika Republike, Tadić je u razgovoru sa Somborcem, uz kafu, naglasio da svaki predstavnik građana mora da pokaže povišen stepen tolerancije u odnosu na kritiku koja mu se upućuje.

Predsednik Tadić se založio za osnovanu kritiku koja ne vređa dostojanstvo čoveka i naglasio da su javne ličnosti obavezne da takvu kritiku prihvate bez ljutnje i besa, bez obzira na to da li im se ona upućuje direktno ili u formi satire, jer je to jedan od važnih elemenata demokratičnosti čitavog društva, navedeno je u njegovom Kabinetu.

Somborac je autor stripa u dnevnom listu “Blic“, a među ličnostima koje crta i o kojima piše je i predsednik Tadić koji je bio i jedan od “junaka“ današnjeg stripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: