Petak, 11.04.2008.

12:57

Tajni sastanak ili kampanja?

DSS poziva ministra odbrane Dragana Šutanovca da odgovori da li se juče u Briselu tajno sastao sa generalnim sekretarom NATO-a. Reč je o prljavoj kampanji, kažu u DS-u.

Izvor: Tanjug

Default images

"Javno pozivam tehničkog ministra odbrane Dragana Šutanovca da objasni da li se juče tajno sastao u Briselu sa generalnim sekretarom NATO pakta (Japom de Hop) Sheferom", zatražio je portparol Demokratske stranke Srbije. U Demokratskoj stranci kažu da se Šutanovac i Bojan Pajtić nalaze u stranačkoj poseti Briselu i da je reč o prljavoj kampanji DSS-a.

Mladenović je ocenio i da se vest da će "koalicija Čanak-Demokratska stranka-G17 plus 28. aprila potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU poklapa sa tajnim sastankom koji je Šutanovac održao sa Sheferom".

Portparol DSS-a smatra da javnost mora da zna o čemu su razgovarali ako su se sastali, da li je Šutanovac nešto potpisao, kao i da li se u ime Srbije na bilo šta obavezao.

Mladenović je istakao da Vlada Srbije nije odobrila da Šutanovcu da se sastane sa stranim zvaničnicima u Briselu, niti je naša ambasada upoznata sa tajnim sastancima Šutanovca s generalnim sekretarom NATO pakta.

"Šta god da je Šutanovac radio u Briselu, to ne može biti zvaničan stav Ministarstva odbrane, ni Vlade Srbije jer Vlada nije odobrila putovanje Šutanovca u Brisel", zaključio je portparol DSS-a.

DS: Prljava kampanja

Optužba portparola Demokratske stranke Srbije Andreje Mladenovića da se stranački funkcioneri Demokratske stranke nalaze u tajnoj poseti Briselu primer je tipično prljave kampanje u kojoj se sa različitim lažima i optužbama sakriva nedostatak tema i programa koalicije DSS-NS, izjavila je portparol DS Jelena Trivan.

Trivanova je u izjavi dostavljenoj Tanjugu objasnila da se potpredsednici DS Dragan Šutanovac i Bojan Pajtić nalaze u striktno stranačkoj poseti Briselu, gde su se sastali sa više predstavnika evropskih institucija i EU.

Prema njenim rečima, oni su od EU zatražili da značajnije pomogne čitav region i izrazili nezadovoljstvo zbog presude Ramušu Haradinaju i zbog određenih poteza koji nisu od koristi demokratskim procesima u čitavom regionu.

"Optužba Mladenovića govori samo o tome da je reč o stašnom neznanju, osim što je reč o pokušaju podmetanja", istakla je Trivanova i dodala da Šutanovac i Pajtić, sve i da su hteli, nisu u svojstvu potpredsednika stranke u mogućnosti da išta obećavaju i potpisuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: