Nedelja, 28.01.2024.

18:45

Jordan se oglasio: Američki vojnici nisu ubijeni na našoj teritoriji

Napad u kojem je ubijeno troje američkih vojnika nije se dogodio na jordanskoj teritoriji, već u Siriji.

Izvor: Tanjug

Jordan se oglasio: Američki vojnici nisu ubijeni na našoj teritoriji
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Ovo je rekao večeras portparol jordanske vlade Muhanad al Mubaidin.

On je za javni servis Al Mamlaka rekao da je napad ciljao američki bazu Al Tanf u Siriji, preneo je Rotjers.

Međutim, američka vojska je nešto ranije saošptila da su vojnici ubijeni u Jordanu napadom iz drona, dok je najmanje 25 vojnika ranjeno.

Američka centralna komanda (CENTCOM) navela je u saopštenju da je došlo do napada dronom na bazu na severoistoku Jordana, u blizini granice sa Sirijom, preneo je BBC.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da su napad izvele "radikalne militantne grupe koje podržava Iran". Bajden je rekao i da će američka vojska na napade odgovoriti na načon na koji SAD to budu odlučile da urade.

''Nemojte da imate dilemu. Svi umešani će odgovarati za napad na način i u vreme koje mi budemo odobrali'', poručio je američki predsednik.

Ovo su prvi američki vojnici koji su ubijeni u tom regionu nakon Hamasovog smrtonosnog napada na jug Izraela 7. oktobra. Od tada je bilo napada na američke baze u regionu, ali dosad američka vojska nije objavila da je bilo žrtava među njihovim vojnicima.

"Dok skupljamo podatke o napadu, znamo da su ga izvele proiranske radikalne militantne grupe, koje operišu u Siriji i Iraku. Supruga Džil i ja ćemo se pridružiti porodicama palih vojnika - kao i Amerikanci širom zemlje - tugujući za gubitkom naših radnika u ovakvom gnusnom i totalno nepravednom napadu", istakao je Bajden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: