Ponedeljak, 31.07.2023.

10:42

Skandal ispred zgrade opštine: "Sevaju" pesnice, reagovala policija VIDEO

Ispred zgrade opštine Banovići, gde se jutros okupila grupa pristalica načelnika Bege Gutića (SDA), izbila je tuča.

Izvor: Srpskainfo, BN

Skandal ispred zgrade opštine:
Foto: AstroStar/Shutterstock

Na mestu događaja su pripadnici Specijalne jedinice policije kako bi sprečili veće incidente, javili su federalni mediji.

Nova većina u Opštinskom veću, koja ima 14 odbornika, najavila je da će jutros ući u prostorije stručne službe, koje se nalaze u zgradi opštine, piše BN.

Oni su naveli da će, ukoliko budu fizički sprečeni u tome, morati da "primene pravo na samopomoć u očuvanju prostora Opštinskog veća, gde može doći do eskalacije i incidenta širokih razmera", prenosi Srpska info.

Odbornici su o svojim planovima obavestili policiju, tužilaštva, strane ambasade, te institucije i medije u BiH i Federaciji BiH.

Federalni mediji navode da je do uzavrele političke situacije došlo nakon što je Gutić izgubio podršku u Skupštini opštine.

Pokret demokratske akcije (PDA- BiH) pokrenuo je inicijativu za opoziv načelnika Banovića, a Gutić tvrdi da nisu ispoštovane procedure za njegov opoziv i pozvao je građane da se jutros pojave pred opštinskom zgradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: