Subota, 06.11.2021.

19:41

Suspendovana Bajdenova odluka

Prema planu Džoa Bajdena, za osoblje preduzeća sa 100 ili više zaposlenih trebalo je da bude obavezna vakcina protiv kovida 19 ili da se nedeljno testiraju.

Izvor: B92

Suspendovana Bajdenova odluka
EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

Međutim, Američki savezni žalbeni sud suspendovao je naredbu koji je izdala Bajdenova administracija da se zaposleni u američkim preduzećima sa 100 ili više radnika vakcinišu protiv koronavirusa ili testiraju svake nedelje.

U svojoj presudi, sud je naveo "ozbiljna statutarna i ustavna" pitanja koja prate taj uslov.

Odluka je doneta nakon što su brojne američke države tužile Bajdenovu administraciju u pokušaju da obustave mandate vakcinacije za savezne izvođače i zaposlene sa saveznim ugovorom.

Novo pravilo trebalo je da stupi na snagu 4. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: