Četvrtak, 06.10.2005.

12:09

Lekar tužen zbog terapije seksom

Jedna žena iz Oregona, u SAD, tužila je svog lekara i bolnicu u kojoj je radio zbog terapije koja je uključivala seks s lekarem.

Izvor: FoNet

Default images

Pacijentkinja u tužbi traži četiri miliona dolara odštete zbog lečenja kom je bila podvrgnuta, a koji je uključivalo seksualni odnos s lekarem Rendalom Smitom. Njemu je prošle godine oduzeta dozvola za rad i osuđen je na 60 dana zatvora zbog naplaćivanja 5.000 dolara od Zdravstvenog fonda države Oregon za svoje četrdesetpetominutne tremane s pomenutom pacijentkinjom.

"Medicinski tretman Rendala Smita podrazumevao je polni odnos, što je lekar naveo kao neohodno za umanjenje bola koji je pacijentkinja osećala u leđima i donjim ekstremitetima", navedeno je u tužbi za nesavesno lečenje i duševni bol, podnetoj Okružnom sudu u Maltnomahu.

Portparol bolnice u Grešamu u kojoj je Smit bio zaposlen izjavio je da bolnica nikada ne komentariše privatne tužbe, a Smit je prošle godine na sudu izjavio da se o seksualnom odnosu dogovorio s pacijentkinjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: