Nova vest
Košarka 57

25.5.2024.

10:30

"Partizan i Zvezda će 99 odsto igrati Evroligu"

Bivši košarkaš Partizana Goran Grbović veruje da će oba "večita" rivala – Zvezda i Partizan igrati u Evroligi sledeće sezone.

Izvor: Informer

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Grbović je u razgovoru za "Informer" istakao da je uveren da će Srbija imati dva predstavnika u elitnom takmičenju i smatra da bi naši klubovi trebali da napuste ABA ligu.

"Partizan i Zvezda će 99 odsto igrati Evroligu naredne sezone, ali one tamo biće potpuno drugačije. Da sam na mestu večitih, ne bih ništa razmišljao i izašao bih iz AdmiralBet ABA lige i počeo da radim na stvaranju jake AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Ali KLS mora u korenu da se restartuje i da se napravi plan. Partizan i Zvezda su poslednje dve sezone uticali na popularnost Evrolige. Na svakoj utakmici Partizana prisustvujem, što kao navijač, što kao direktor Arene. Papirić jedan nije pao na teren, a Evroliga to vrlo dobro zna. Veliku podršku imala je i Zvezda i mislim da Evroliga to vrlo dobro zna i ceni", rekao je Grbović za Informer.

Grbovića smatra da "večiti" moraju pronaći stabilne izvore finansiranja.

"Klubovi moraju da priđu problematici koju zahteva Evroliga, prevashodno da budu finansijski nezavisni od države. Realno gledano, ne bi opstali da nema države. Potrebno je da nađu nove načine finansiranja i da, koliko god to teško delovalo, držeći se za ruke pređu tu svečanu granicu ulaska u Evroligu. Neka budu nešto slično kao Panatinaikos i Olimpijakos",zaključio je sadašnji direktor "Beogradske arene".

Podeli:

Komentari 57

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 57

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

8 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

11 h

Novo Sport Video Menu